“Israel vil opphøre”

Hamas er den største av de islamistiske, fundamentalistiske organisasjonene i det palestinske området. 27. desember sa den åndelige lederen for Hamas, sjeik Ahmed Yassin, at Hamas vil fortsette å gjennomføre selvmordsbomber og skyting, også i selve Israel. Han talte til mer enn 35.000 tilhengere på et massemøte som markerte 15-års-dagen for at Hamas ble opprettet.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Hamas er den største av de islamistiske, fundamentalistiske organisasjonene i det palestinske området. 27. desember sa den åndelige lederen for Hamas, sjeik Ahmed Yassin, at Hamas vil fortsette å gjennomføre selvmordsbomber og skyting, også i selve Israel. Han talte til mer enn 35.000 tilhengere på et massemøte som markerte 15-års-dagen for at Hamas ble opprettet.

Yassin hadde et godt budskap til sine tilhørere. Han venter at Israel vil bli borte (slutte å eksistere) innen 25 år.

Han sa det som en kommentar til at Hamas var invitert sammen med Fatah (Arafats organisasjon) til Kairo for å drøfte et forslag om midlertidig stans i angrepene i selve Israel, i hvert fall til etter valget. Hensikten skulle blant annet være å hjelpe venstresiden i Israel til å gjøre det bedre. Det er Egypt og EU som arrangerer disse samtalene.

Men verken Hamas eller andre fra “nei-fronten” vil gå med på noe slikt.

En talsmann for Hamas har likevel sagt at hans organisasjon er villig til å overveie å oppgi midlertidig retten til å “frigjøre” hele Palestina fra Jordan til Middelhavet, og godta en palestinsk stat på Vestbredden og i Gaza (som et første skritt). Det gjenstår å se hva som vil skje.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael forbereder seg til USAs krig mot Irak
Neste artikkelHamas bak nok et bakholdsangrep
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise