Redusert forsvarsbudsjett

Det er økonomisk krise i Israel. En følge av det er at forsvarsbudsjettet er redusert med mer enn 8 milliarder kroner.Det har ført til at en del planlagte investeringer må utsettes. Og reservestyrkene blir "bare" innkalt til fire ukers tjeneste dette året. Men det meste av dette vil trolig bli brukt på militære operasjoner. Rene øvelser i "vanlig" krig vil trolig bli skadelidende.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det er økonomisk krise i Israel. En følge av det er at forsvarsbudsjettet er redusert med mer enn 8 milliarder kroner.
Det har ført til at en del planlagte investeringer må utsettes. Og reservestyrkene blir “bare” innkalt til fire ukers tjeneste dette året. Men det meste av dette vil trolig bli brukt på militære operasjoner. Rene øvelser i “vanlig” krig vil trolig bli skadelidende.

Soldatene under førstegangstjeneste må ta hovedbyrden av de militære operasjonene på Vestbredden, i Gaza og langs grensen mot Libanon. De får også mindre trening i “vanlig” krigføring enn egentlig ønskelig. Men de har 3 år å ta av, så det kan tilpasses.
Alle soldatene skulle få et nytt og bedre personlig våpen. Det må utsettes. Likeså må en forbedring av Israels egen tank, Merkava, utsettes noe.

Kilde: En artikkel av Margot Dudkevitch 6. februar i Jerusalem Post.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNekter å iverksette politireform
Neste artikkelForhandlingene om koalisjonen starter
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise