Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tett rom mot gass

Under Golfkrigen i 1991 sendte Irak 39 raketter mot Israel. Alle rakettene hadde sprengladning. Som ved et mirakel ble svært få israelere drept av rakettene, men det ble betydelige materielle skader.

Men israelerne fryktet at noen av dem kunne ha kjemiske eller biologiske våpen. Derfor fikk israelerne beskjed om at når flyalarmen gikk, skulle de alle gå inn i sine «tette rom» og ta på seg gassmaske.
Hver familie hadde nemlig et rom som de hadde tettet godt igjen med plast og tape, slik at det i størst mulig grad skulle holde eventuell giftgass ute. Dessuten hadde alle israelere, fra babyer til oldinger, beskyttelse mot giftgass i form av gassmasker eller annen beskyttelse.

Det var i 1991. Nå er det «på’an igjen». Butikkene melder om økt salg av plastark, maskeringstape og annet utstyr som kan gjøre rom forholdsvis tette. Mange kunder har med seg utklipp fra aviser hvor det står liste over de anbefalte tingene.

Dessuten sørger folk for å ha en gassmaske som virker. De skal skiftes ut med noen års mellomrom. Men det er få som kjøper beskyttelsesdrakt til over 700 kroner.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart