Studiestipend i Israel

Hvert år deler den amerikanske stiftelsen “Thanks to Scandinavia” ut stipend til borgere av de skandinaviske landene for studier i Israel og USA. Formålet er å takke borgere av skandinaviske land for den innsatsen som ble gjort i disse landene for å redde jøder under den annen verdenskrig.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Hvert år deler den amerikanske stiftelsen “Thanks to Scandinavia” ut stipend til borgere av de skandinaviske landene for studier i Israel og USA. Formålet er å takke borgere av skandinaviske land for den innsatsen som ble gjort i disse landene for å redde jøder under den annen verdenskrig.

 

Disse stipendene blir delt ut:

 

Åtte stipend for sommerstudier ved den internasjonale skolen ved Hebrew University i Jerusalem. Skolen tilbyr blant annet språkkurs, i tillegg til studier i historie, kultur og religion. To stipend er forbeholdt studenter fra Norge. Studenten får dekket alle studieutgifter, i tillegg til stipend som dekker reise og andre formål. Søknadsfristen for dette stipendet er 30. mars.
To stipend pålydende 12.500 USD til heltidsstudenter ved Hebrew University. Søknadsfrist 1.mars.
Stiftelsen deler hvert år ut mer enn 250.000 amerikanske dollar til studenter fra Skandinavia til studier ved amerikanske universitet.

Studier i Israel kan varmt anbefales. Sommerstudiene ved Hebrew University samler studenter fra hele verden. I tillegg innebærer det en unik mulighet til å oppleve livet som student i Jerusalem. Mer informasjon om stipendene og søknadsprosedyrer finnes på deres nettested www.thankstoscandinavia.org.

 

Forrige artikkelArafat må behandles likt som Saddam
Neste artikkelKART OG REISEBØKER OM ISRAEL
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no