Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Feil å avvise fred

Khaled Abu Toameh er araber og fast reporter i Jerusalem Post. Mye av det han skriver, er saker som ikke stiller det palestinske styret i noe særlig godt lys.

17. februar hadde han en artikkel om en «innflytelsesrik palestinsk forfatter», Tawfik Abu Baker. Abu Baker har skrevet en artikkel han kalte «Palestinske ekstremister stemte to ganger for Sharon». Artikkelen ble trykket i Al-Ayyam, som Toameh kaller «PA’s daily», altså dagsavisen til Arafats «palestinske autoritet».

Abu Baker kritiserer Arafats styre fordi det ikke fikk brakt ekstreme elementer under kontroll og for å ha avvist fredsinitiativet til tidligere president Bill Clinton.

Det er ikke lenger så veldig spesielt å komme med en slik kritikk i de palestinske områdene, skriver Abu Toameh. Abu Baker tilhører et økende antall palestinere som begynner å stille spørsmål ved hvor klok politikk de palestinske lederne har ført og ved hva virkningen blir av terrorisme. De mener at den mest skjebnesvangre feilen palestinerne har gjort, var å «militarisere» konflikten ved å bruke våpen og selvmordsbomber, skriver Abu Toameh.

Nabil Amr, et tidligere medlem av Arafats regjering, var den første som offentlig anklaget det palestinske lederskapet for å ha «latt en historisk anledning ved Camp David gå fra seg». I de senere ukene har et stort antall palestinske kommentatorer og politikere oppfordret det palestinske styret til å treffe tiltak mot radikale elementer som tilhører Hamas, Islamsk Jihad og Fatah, slik at situasjonen kan bli roet ned. Dette er noe nytt siden volden begynte i september 2000.

Abu Baker sier at det er de palestinske ekstremistene som har fått israelerne til å stemme på Sharon, både i 2001 og i 2003. De ønsket i 2001 at statsminister Ehud Barak ikke skulle bli gjenvalgt, fordi det kunne ha ført til en politisk løsning. Det var det samme i 1996, da Shimon Peres tapte med en halv prosent mot Benjamin Netanyahu. Abu Baker forstår ikke, skriver han, hvorfor det palestinske styret lot dette skje.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart