– Feil å avvise fred

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

17. februar hadde han en artikkel om en “innflytelsesrik palestinsk forfatter”, Tawfik Abu Baker. Abu Baker har skrevet en artikkel han kalte “Palestinske ekstremister stemte to ganger for Sharon”. Artikkelen ble trykket i Al-Ayyam, som Toameh kaller “PA’s daily”, altså dagsavisen til Arafats “palestinske autoritet”.

Abu Baker kritiserer Arafats styre fordi det ikke fikk brakt ekstreme elementer under kontroll og for å ha avvist fredsinitiativet til tidligere president Bill Clinton.

Det er ikke lenger så veldig spesielt å komme med en slik kritikk i de palestinske områdene, skriver Abu Toameh. Abu Baker tilhører et økende antall palestinere som begynner å stille spørsmål ved hvor klok politikk de palestinske lederne har ført og ved hva virkningen blir av terrorisme. De mener at den mest skjebnesvangre feilen palestinerne har gjort, var å “militarisere” konflikten ved å bruke våpen og selvmordsbomber, skriver Abu Toameh.

Nabil Amr, et tidligere medlem av Arafats regjering, var den første som offentlig anklaget det palestinske lederskapet for å ha “latt en historisk anledning ved Camp David gå fra seg”. I de senere ukene har et stort antall palestinske kommentatorer og politikere oppfordret det palestinske styret til å treffe tiltak mot radikale elementer som tilhører Hamas, Islamsk Jihad og Fatah, slik at situasjonen kan bli roet ned. Dette er noe nytt siden volden begynte i september 2000.

Abu Baker sier at det er de palestinske ekstremistene som har fått israelerne til å stemme på Sharon, både i 2001 og i 2003. De ønsket i 2001 at statsminister Ehud Barak ikke skulle bli gjenvalgt, fordi det kunne ha ført til en politisk løsning. Det var det samme i 1996, da Shimon Peres tapte med en halv prosent mot Benjamin Netanyahu. Abu Baker forstår ikke, skriver han, hvorfor det palestinske styret lot dette skje.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelKnapt grunnlag i Knesset
Neste artikkelSkoler stenger, ingen offentlig transport
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no