Salmer i bomberommet

Da det ble klart at det ville bli krig, men før den var brutt ut, fikk mange i Israel et dilemma: Skulle man la brylluper og andre begivenheter gå som planlagt? Det blir jo ikke noe til bryllup dersom alarmen plutselig går og alle må inn i et mest mulig gasstett rom og ta på seg gassmasker. Skulle man avlyse alt?
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israels overrabbiner, Yisrael Lau, gav noen råd på radio. Han mente at ingen burde avlyse slike begivenheter. Faren for angrep mot Israel er små, sa han. (I skrivende stund er det ikke kommet noe angrep.) Men det er lurt å foreta noen forberedelser. Han sa blant annet at alle burde ha et eksemplar av Salmenes bok i Bibelen tilgjengelig i det tette rommet. Han anbefalte å lese følgende salmer derfra: Nummer 3, 13, 20, 121, 142 og 144.

Han berørte et spørsmål til: Hva skal man gjøre hvis alarmen går på sabbaten? En ortodoks jøde har ikke lov til å skru noe apparat på eller av. I krisetider er det derfor en “stille” radiokanal i Israel. Den kan man skru på før sabbaten begynner, og ha den stående på hele tiden, uten å bli forstyrret. Kanalen begynner bare å sende hvis det er livsviktig sikkerhetsinformasjon, og det har man lov til å høre på uansett hvilken dag det er. (Å “redde liv” går foran alle andre bud i loven.) Lau anbefalte å ha radioen inne i et skap med døra åpen. Dersom sendingen fortsetter lenger enn helt nødvendig, kan man lukke døra for radioen og gå tilbake til sabbatsfreden.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMilitært hovedkvarter rammet
Neste artikkel“Styrkene sjekker flere mulige steder med kjemiske våpen”
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise