KLASSEKAMPEN:

Avisen Klassekampen satte tirsdag 8. april fokus på organisasjonen Med Israel for fred og den nye reiseguiden som er publisert i Porten til Midtøsten. Hovedpoenget til journalist Tarjei Leer-Salvesen er at guidens navn oppmuntrer til å besøke Israel, og han påpeker at Utenriksdepartementet samtidig advarer mot å reise til landet.

KLASSEKAMPEN: Avisen Klassekampen satte tirsdag 8. april fokus på organisasjonen Med Israel for fred og den nye reiseguiden som er publisert i Porten til Midtøsten. Hovedpoenget til journalist Tarjei Leer-Salvesen er at guidens navn oppmuntrer til å besøke Israel, og han påpeker at Utenriksdepartementet samtidig advarer mot å reise til landet.

Allerede i ingressen kaller Klassekampen MIFF for en «kristen-sionistisk organisasjon». Redaksjonen i Porten til Midtøsten har spurt Leer-Salvesen om hvorfor han bruker en slik betegnelse på en ikke-religiøs organisasjon som har en stor andel jødiske og sekulære medlemmer.

– Jeg brukte uttrykket «kristen-sionistisk» organisasjon av to grunner. Jeg opplever, til tross for MIFFs formelt uttrykte ønske om å spre objektiv og saklig informasjon om konflikten i Midtøsten, at profilen på arbeidet både er skrevet i all hovedsak av og for kristne nordmenn, og at man redaksjonelt og fra organisasjonens side uttrykker stor grad av sympati for den politikken israelske myndigheter fører med hensyn til bosetting av jøder i Israel, svarer Klassekampens journalist.

Klassekampen skriver også:
«MIFF arbeider ifølge seg selv til støtte for israelsk kontroll over Erez-Israel, som forstås som «Stor-Israel», eller Israel inkludert de okkuperte områdene.»

Dette blir kommentert av Odd Myrland slik:
– MIFF har som oppgave å informere om hva folk flest i Israel mener. Som organisasjon har vi ikke noe eget synspunkt omkring problematikken rundt «de okkuperte områdene». Men vi påpeker stadig at et stort flertall av jødene i Israel er villige til å oppgi kontrollen over det aller meste av disse områdene hvis det kan skje i bytte for en varig fred.
Myrland er redaktør av MIFFs medlemsorgan Midtøsten i fokus.

Relatert tema:
Israel og Norge

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelØdela terrorists hus
Neste artikkelHamas-leder og sju andre drept
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise