Terrortraumer hos barn

Fagfolk tilknyttet Tel Aviv Universitet har undersøkt 3.000 jødiske barn i 7.-9. klasse, både i Israel og i de jødiske bosetningene på Vestbredden og i Gaza. 70 % av barna sa at terroren har innvirkning på hvordan de lever. 20 % sa at de hadde en slektning som var rammet av terror. 2 % var selv direkte berørt av et terrorangrep.

Rundt 40 % lider av moderate til alvorlige symptomer på post-traumatisk stress. 15 % viste middels til alvorlige symptomer og 9 % trenger behandling.

De fem skolene som hadde flest alvorlige tilfeller, var alle religiøse. De to mest utsatte ligger i Gaza og på Vestbredden. Generelt har de religiøse jødene flere slektninger som er utsatt for terror.

En tidligere undersøkelse viste enda verre tall på Vestbredden. 70 % av barna der viste symptomer på post-traumatisk stress, 37 % av dem i en høy grad. 50 % av arabiske barn i selve Israel viser symptomer.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelsk kvinne og jente (6) lettere skadd
Neste artikkelIsraelsk mann drept
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise