Arafat beholder kontroll

Stabssjefen i det israelske forsvaret, Moshe Ya'alon, holdt nylig en av sine vanlige orienteringer til Utenriks- og forsvarskomiteen i det israelske Knesset (parlamentet). Han sa blant annet at Arafat har beholdt kontrollen over to tredeler av sikkerhets-avdelingene i det palestinske området.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Like før Abu Mazens regjering ble innsatt (hvor Muhammad Dahlan mot Arafats ønske fikk ansvar for sikkerheten), opprettet Arafat et nasjonalt sikkerhetsråd hvor Dahlan ikke er medlem. I tillegg tvang han Abu Mazen til å innsette noen av sine tilhengere som statsråder i viktige departementer.

Stabssjefen understreket at de kravene USA og Europa har stilt om bare tre sikkerhetstjenester som alle skal stå ansvarlige overfor den nye statsministeren, ikke er oppfylt. Arafat har beholdt så mye kontroll at han kan bestemme seg for om han til enhver tid vil styrke eller svekke Abu Mazens stilling. – Ya’alon er ansett som en profesjonell etterretningsmann uten politiske ambisjoner, og har også stor tillit i det israelske Arbeiderpartiet.

Det samme gjelder Avi Dichter, lederen for Shin Beth (etterretningen). Han er også pessimistisk med hensyn til utviklingen i det palestinske området. Han tror ikke at valget av Abu Mazen som statsminister vil nøytralisere Arafats innflytelse.

Begge de to israelerne mener at dersom Abu Mazen går til kraftige tiltak mot Hamas og de andre terror-organisasjonene, vil det ikke nødvendigvis føre til borgerkrig blant palestinerne. Erfaringer fra tidligere viser at når Arafat har truet med å bruke makt mot dem, har de gitt seg og gjort det de fikk beskjed om. Fritt etter Uzi Benziman i Ha’aretz 3. mai 2003.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael aksjonerer mot Islamic Movement
Neste artikkelMistenkt for finansiering av Hamas
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise