Israel – tilflukt for muslimsk forfølgelse

I Frankrike har det vært en bølge av vold og hetsing rettet mot jøder som bor i Frankrike, i stor fra muslimers side. En stor del av disse jødiske familiene er opprinnelig flyktninger fra det muslimske Nord-Afrika. Bakgrunnen for volden mot jøder er de angivelige ugjerningene jødene i Israel gjør mot palestinere.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

11. april 2002 ble en synagoge i Tunisia utsatt for en terror-eksplosjon, hvor 16 mennesker ble drept. Ti av dem hadde tysk statsborgerskap, og Tyskland godtok ikke Tunisias forsøk på å dysse saken ned. En talsmann for Al-Qaida sa at terrorhandlingen ble utført fordi en ung muslim “ikke orket å se sine brødre i Palestina bli drept mens jøder går rundt nyter livet og fritt kan gjennomføre sine ritualer”. Jødene skulle altså rammes til tross for at ingen av dem var israelere. Vi meldte om dette i nr. 2/2002 av Midtøsten i fokus.

I nr. 1/2002 refererte vi en tale holdt 22. januar 2002 på Al-Jazeerah av Abdullah Bin-Matruk Al-Haddal, en predikant fra Departementet for islamske saker i Saudi-Arabia. Han kalte de amerikanske jødene “brødre av aper og svin”. “Vi advarer USA og råder dem til å kvitte seg med jødene.” – Det uhyggelige er at den slags forkynnelse nok ikke er noe enestående, men veldig lite av det som tales i moskeer når fram til oss utenforstående.

Nå nylig har vi hatt terror-handlingen i Casablanca. Den var rettet blant annet mot et jødisk samfunnshus og et jødisk gravsted. Statsministeren i det muslimske Malaysia, Mahatir Muhammad, sa 17. mai at disse bombeangrepene er et direkte resultat av muslimsk sinne mot “den aggressive politikken Israel fører mot palestinerne”. Dermed har han jo langt på vei legitimert voldshandlinger som blir rettet mot jøder som ikke bor i Israel. De få jødene som er igjen i Marokko, skal åpenbart jages bort.

Rammer dem som har valgt å ikke flytte til Israel
Sterke røster i den muslimske verden vil altså fordrive jødene fra Marokko (hvor det bor ca. 4.000 jøder) og Tunisia, de to arabiske landene hvor det vel er flest jøder igjen. Det er under 10.000 jøder i arabiske land av ca. en million rundt andre verdenskrig. Det er jøder som har valgt å ikke flytte til Israel, selv om de fleste tidligere naboer gjorde det.

Bevis for at Israel trengs
De samme muslimene som støtter bruk av terror mot jøder i arabiske land, bruker sterke ord om at jødene ikke er noe folk som hører sammen. Men når muslimer forfølger “sine” jøder for det jøder i andre deler av verden gjør, innebærer jo at de anerkjenner at jødene hører sammen – til og med i den grad at noen straffes for det andre gjør.

Hadde den muslimske verden gått inn for at jødene skal behandles skikkelig (dvs. som andre mennesker) i resten av verden, hadde det vært en slags logikk i at de vil nekte jødene å ha sitt eget land. Men når jøder over hele verden skal jages fra stedene de bor, vil rett-tenkende mennesker se at det innebærer at disse jødene har rett til en “nødhavn”. Det har de da også fått i ørlille Israel. Det er helt urimelig at de som vil drive terror mot jødene i resten av verden, skal nekte dem å ha sitt eget land hvor de kan være i flertall og kontrollere sine egne liv.

Naturlig konklusjon
Lederen for Forbundet av marokkanske jøder, Sam Ben-Sheetrit, har da også trukket den eneste naturlige konklusjonen av det som skjer. Han oppfordrer de gjenværende jødene i Marokko til å flytte til Israel så fort som mulig. Det er ikke noen plass for dem i den arabiske verden.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelsk soldat skadet i granatangrep
Neste artikkelJeg skal gjøre enhver innsats for å nå frem til en politisk avtale
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise