De unge støtter Likud

Ved siste valg fikk statsminister Ariel Sharons parti, Likud, 40 av de 120 mandatene i Israels parlament, Knesset. Det var en oppgang fra 19 i forrige periode. Arbeiderpartiet derimot gikk tilbake fra 26 til 19 mandater.

Utslagene er enda sterkere når vi ser på partiene som er i allianse med de to store partiene. Meretz, Israels «SV», gikk ned fra 10 til 6 mandater. Også de arabiske partiene gikk noe tilbake. Sentrum og høyresiden gikk sterkt fram.

Forskjellen mellom Likud og Arbeiderpartiet er stor også på andre måter. I aldersgruppen 18-21 år støtter ikke mindre enn 40 % Likud, mens bare 3 % støtter Arbeiderpartiet. Kjernevelgerne i Arbeiderpartiet er eldre.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPalestinsk terrorist drept
Neste artikkelBer partiet sitt forlate regjeringen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise