Sharon og freden med Egypt

I en lederartikkel 16. mai skrev Jerusalem Post blant annet om statsminister Ariel Sharons rolle i forbindelse med fredsavtalen med Egypt på slutten av 1970-tallet. Her følger en fri gjengivelse:
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I 1978 var Begin-regjeringen i Israel i gang med å forhandle med Egypt om det som siden ble en fredsavtale. Statsminister Menahem Begin ringte til Ariel Sharon og bad om råd fra ham som minister og framstående militær. Spørsmålet var hva Sharon mente om at Israel skulle gi land (Sinai) for fred med Egypt. Sharon anbefalte at avtalen ble inngått, og stemte siden for avtalen i Knesset. Flere regjeringsmedlemmer (blant annet Yitzak Shamir og Moshe Arens) stemte imot.

Det var Sharon som, i egenskap av forsvarsminister, sørget for at de israelske bosetningene i Sinai ble avviklet.

Ved det viste Sharon at han er i stand til, og villig til, og inngå kompromisser for å oppnå fred.

Så langt etter lederartikkelen i Jerusalem Post. Bakgrunnen for at forhandlingene i det hele tatt kom i gang, var at Israels etterretning oppdaget et attentat-forsøk mot Egypts president Anwar Sadat, og advarte ham mot det. Dette at Israel reddet Sadats liv, satte i gang en prosess.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel40 skoler stengt
Neste artikkelBush er optimistisk
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise