Kontant advarsel til Assad

Nylig var det en del skyting på grensen mot Libanon, den muslimske organisasjonen Hizbollah skjøt inn i Israel og drepte en israelsk gutt på 16 år.

Det er Syria som i siste omgang kontrollerer Hizbollah. Israelerne sendte derfor kampfly av gårde til Syria. Der fløy de lavt over det slottet hvor Bashir Assad, diktatoren i Syria, akkurat da var på ferie! Det var i Latakia, som ligger ved Middelhavet nær grensen til Tyrkia. Det blir meldt at Assad både så og hørte jetflyene.
På veien hjem fløy de også lavt over Beirut.

Budskapet ble oppfattet, og Hizbollah roet seg ned.
Episoden sier noe om hvor mye israelerne vet om Assad.

Kilde: Israelsk TV, kanal 1, slik det er gjengitt av Arieh O’Sullivan i Jerusalem Post 17. august 2003. Episoden fant sted ei uke tidligere.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelModernisering av Islam?
Neste artikkelArafat har gitt “grønt lys” til terror
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise