Kidnapping som strategi

Hizbollah er en lovlig, shia-muslimsk organisasjon i Libanon. Den fungerer som et politisk parti. Men israelerne kjenner den best som en motstands- og terrororganisasjon. Hizbollah er meget stolt av at den klarte å drive den israelske hæren ut av Sør-Libanon sommeren 2000, etter å ha gjennomført stadige angrep gjennom flere år slik at israelerne til slutt ble trette og gav opp.

Blant de tingene Hizbollah driver med nå, er kidnapping av israelere. Det er ille nok. Men det som er enda verre, er at terroristene ikke forteller noe som helst om dem de har kidnappet. Lederen, Hassan Nasrallah, holdt nylig en tale. Der nevnte han den israelske forretningsmannen, Elhanan Tannenbaum, som ble kidnappet i oktober 2000. Han ropte ut: “I dag kan jeg si til israelerne at Tannenbaums skjebne er … ukjent. Hvem vet om han lever fremdeles.” Familien skal altså fortsatt holdes i total uvisshet. – Han truet med flere kidnappinger.

Et beslektet tema: Som et “tillitsskapende tiltak” slapp israelerne nylig fri hundrevis av palestinske fanger, blant dem Ahmed Jbarra, som myrdet 14 israelere i 1975. Arafat utnevnte ham til rådgiver. Han har kvittert for tilliten ved å oppfordre palestinerne å trappe opp forsøkene på å kidnappe israelere.

Kilde: Lederartikkel i Jerusalem Post 30.07.2003.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel“Fornærmelse mot alle muslimer”
Neste artikkelErklærer igjen full krig
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise