Hodeverk av Cola

En nevrolog ved sykehuset i Kfar Saba i Israel, Rahel Hering-Hanit, har studert 36 barn og unge i alderen fra seks til atten år. De var alle henvist til sykehuset på grunn av hodeverk. Hun fant at mange av dem hadde et fellestrekk: De drakk mye Coca Cola. Hun fant at hvis de drikker minst 1,5 liter per dag, fører det lett til hodeverk. Smerten kan komme på begge sider av hodet, og føles som et press eller som murrende smerter.

Hun fant at dersom mengden blir redusert gradvis, med en kopp i uka over flere uker, forsvinner hodepinen.

En vanlig boks med Cola inneholder 45,6 milligram koffein, mens Pepsi inneholder 37,2 milligram. Dette gjelder også lett-versjonen.
Lettversjonen inneholder i tillegg søtningsstoffet aspartam, som også kan føre til hodepine. Den vanlige versjonen inneholder store mengder sukker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTerrorister skjøt fem Kassam-raketter
Neste artikkelTre militante palestinere drept
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise