Lite beltebruk i baksetet

Vi hører mange nyheter fra Israel om terror, politiske maktkamper og annet stoff. Men i tillegg til alt det som gjør Israel spesielt, er det jo også et vanlig land. Her er en liten "vanlig" nyhet:

I begynnelsen av september satte israelske trafikkmyndigheter en kampanje for å øke bilbeltebruken. Undersøkelser viser at mer enn 90 % av sjåførene og passasjerene i forsetet bruker belte. Men bare 31 % av passasjerene i baksetet bruker belte, så hovedbudskapet er rettet mot dem.

Ikke minst er det viktig med barna. 83 % av barna i alderen 0-4 år bruker belte. Men det er verre med aldersgruppen 5-11 år, der gjelder det bare 27 %. Et viktig mål med kampanjen, som går over to måneder, er å øke den prosenten vesentlig.

Den som blir tatt i ikke å bruke belte, får en bot på 1200 kroner. Når mange blir tatt, vil det forhåpentligvis ha en varig virkning.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPalestinere blir nektet å kjøpe eiendom
Neste artikkelUSA ber alle amerikanere forlate Gaza-stripen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise