Vil fortsette krig etter “fred”

Ett av spørsmålene var hva som skulle skje dersom Israel trekker seg ut av hele Vestbredden og Gaza, inkludert Øst-Jerusalem, og en palestinsk stat blir opprettet i disse områdene. Av palestinerne (Vestbredden og Gaza) støtter et betydelig flertall, 59 %, at Hamas og lignende organisasjoner fortsetter krigen mot Israel!

Nylig ble det gjennomført en meningsmåling blant israelske jøder, israelske arabere og palestinere på Vestbredden og i Gaza. Den var bestilt av Palestinian Media Watch, og gjennomført av Public Opinion Research i Israel og The Palestinian Center for Public Opinion.

Altså ikke at de tror at Hamas vil gjøre det, men at de mener at Hamas bør gjøre det.
Et enda større flertall, 80 %, mener at palestinerne ikke skal oppgi “retten til å vende tilbake”. (Det er en”rett” de arabiske flyktningene fra Israel i 1948 skal ha, og som ingen andre flyktninger fra den perioden har, aller minst de jødiske flyktningene fra arabiske land.)
Dette legger en solid torpedo under “Geneve-avtalen”, en privat avtale mellom “fredsduer” i Israel og de palestinske områdene. Den bygger på at det palestinske styret skal inngå en lignende avtale om israelsk tilbaketrekning og en palestinsk stat. Meningsmålingen underbygger de israelske skeptikerne, som sier at terroren vil fortsette uansett så lenge det finnes en eneste kvadratmeter uavhengig jødisk jord.

Kamp mot USA
Mens 96 % av de israelske jødene synes at de som styrte flyene som kjørte inn i World Trade Center fortjener betegnelsen terrorister, er det bare 37 % av palestinerne som synes det. – Og for øvrig uttrykker 26 % av palestinerne troen på at det var israelere som planla disse angrepene!
42 % av palestinerne og hele 61 % av de israelske araberne støtter dem som angriper amerikanerne i Irak. Ifølge Palestinian Media Watch er det et resultat av vinklingen palestinske medier har på disse sakene.

Hovedkilde: En artikkel av Janine Zacharia, Jerusalem Posts reporter i Washington, 22. oktober 2003.

 

 

 

Forrige artikkelKontrollpost beskutt
Neste artikkelAvtalen presenteres for regjeringen søndag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no