Protest på terror-kunst i Stockholm

MIFF Bergen har laget et protestskriv til Historiska museet i Stockholm på utstillingen av en palestinsk selvmordsbomber som i fjor høst drepte og såret flere titalls israelere.

Dersom du vil delta i protestaksjonen kan du kopiere inn teksten i en e-post og sende til Historiska museum i Stockholm: info@historiska.se

Tips: Du kan også sende brevet på vanlig måte. Lim teksten inn i en tekstbehandler og skriv ut!

Historiska museet
v/museumssjef Kristian Berg
Box 5428
S-114 84 Stockholm

 

Kjære museumssjef Kristian Berg

Lørdag 17. januar gikk nyheten verden over. Israels ambassadør til Sverige, Zvi Mazel, hadde angrepet et “kunstverk” på Historiska museet i Stockholm. “Kunstverket”, som kalles “Snövit och sanningens vansinne”, viser en palestinsk selvmordsbomber som i fjor høst drepte og såret flere titalls tilfeldige og uskyldige mennesker. Formålet med “kunstverket” skal være å få folk til å tenke over hva som er årsaken til at personer velger å gjøre slike bestialske ugjerninger.

Om du virkelig søker et svar på dette spørsmålet, vil jeg be deg tenke over følgende:
Hvordan tror du potensielle selvmordsbombere reagerer på utstillingen på Historiska museet? Vil den føre til flere eller færre terroraksjoner? Vil ekstreme terrorgrupper bli oppmuntret til å gjenta sine grusomheter eller vil den hjelpe dem til å forstå at slike handlinger er umenneskelige?

Svaret er selvsagt at utstillingen på Historiska museet bidrar til å legitimere terror.

Helt siden 1993 har palestinske barn, gjennom selvstyremyndighetene, blitt opplært gjennom skoleverket, moskeer og TV-sendinger til å utføre terror. Vesten har stilltiende latt dette foregå.

På slutten av 1990-tallet holdt Fatah sommerleirer hvor de lærte tenåringer opp til terror. Få år senere, under den nåværende intifadaen, har disse ungdommene kommet i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. Nå får vi se fruktene av opplæringen: Steinkasting, molotov cocktails, skarpe skudd og selvmordsaksjoner. Igjen er Vestens fordømmelse fraværende. Man forklarer terroren med å si: “Palestinerne må ha det vanskelig som kan gå til slike skritt.” Det blir for smertefullt å akseptere at man selv har ansvar for terroren gjennom støtte og forståelse for ekstreme terrorgrupper.

Siden utstillingen av “Snövit och sanningens vansinne” uunngåelig bidrar til å legitimere terroren, bidrar den også til å motvirke fred mellom israelere og palestinere. Jeg vil derfor innstendig be om at “kunstverket” fjernes fra utstillingen på Historiska museet.

 

Forrige artikkelIsraelsk soldat drept i Hizbollah-angrep
Neste artikkelHar reparert mur til Tempelhøyden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.