Protest på terror-kunst i Stockholm

MIFF Bergen har laget et protestskriv til Historiska museet i Stockholm på utstillingen av en palestinsk selvmordsbomber som i fjor høst drepte og såret flere titalls israelere.

Dersom du vil delta i protestaksjonen kan du kopiere inn teksten i en e-post og sende til Historiska museum i Stockholm: info@historiska.se

Tips: Du kan også sende brevet på vanlig måte. Lim teksten inn i en tekstbehandler og skriv ut!

Historiska museet
v/museumssjef Kristian Berg
Box 5428
S-114 84 Stockholm

 

Kjære museumssjef Kristian Berg

Lørdag 17. januar gikk nyheten verden over. Israels ambassadør til Sverige, Zvi Mazel, hadde angrepet et “kunstverk” på Historiska museet i Stockholm. “Kunstverket”, som kalles “Snövit och sanningens vansinne”, viser en palestinsk selvmordsbomber som i fjor høst drepte og såret flere titalls tilfeldige og uskyldige mennesker. Formålet med “kunstverket” skal være å få folk til å tenke over hva som er årsaken til at personer velger å gjøre slike bestialske ugjerninger.

Om du virkelig søker et svar på dette spørsmålet, vil jeg be deg tenke over følgende:
Hvordan tror du potensielle selvmordsbombere reagerer på utstillingen på Historiska museet? Vil den føre til flere eller færre terroraksjoner? Vil ekstreme terrorgrupper bli oppmuntret til å gjenta sine grusomheter eller vil den hjelpe dem til å forstå at slike handlinger er umenneskelige?

Svaret er selvsagt at utstillingen på Historiska museet bidrar til å legitimere terror.

Helt siden 1993 har palestinske barn, gjennom selvstyremyndighetene, blitt opplært gjennom skoleverket, moskeer og TV-sendinger til å utføre terror. Vesten har stilltiende latt dette foregå.

På slutten av 1990-tallet holdt Fatah sommerleirer hvor de lærte tenåringer opp til terror. Få år senere, under den nåværende intifadaen, har disse ungdommene kommet i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. Nå får vi se fruktene av opplæringen: Steinkasting, molotov cocktails, skarpe skudd og selvmordsaksjoner. Igjen er Vestens fordømmelse fraværende. Man forklarer terroren med å si: “Palestinerne må ha det vanskelig som kan gå til slike skritt.” Det blir for smertefullt å akseptere at man selv har ansvar for terroren gjennom støtte og forståelse for ekstreme terrorgrupper.

Siden utstillingen av “Snövit och sanningens vansinne” uunngåelig bidrar til å legitimere terroren, bidrar den også til å motvirke fred mellom israelere og palestinere. Jeg vil derfor innstendig be om at “kunstverket” fjernes fra utstillingen på Historiska museet.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelsk soldat drept i Hizbollah-angrep
Neste artikkelHar reparert mur til Tempelhøyden
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise