Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Om ulik mediedekning og annen rasisme

De siste månedene har gitt helt ekstreme utslag med hensyn til nyhetsdekningen av konflikter i utlandet. Det gjelder særlig når vi sammenlikner situasjonen i Israel og de palestinske områdene med situasjonen i Vest-Sudan.

I Rafah sør på Gaza-stripen ble ca. 50 palestinere drept i mai måned, de fleste væpnede menn i ulike former for trefninger med IDF. Blant de drepte var det også en omstridt andel sivile, og noen hundre personer mistet hjemmet sitt. Bakgrunnen var at Israel forsøker å stanse smugling av våpen – noen ganske avanserte – til terrorgrupper. Hendelsesforløpet er ellers omstridt. Denne saken er dekket i stor stil, med store oppslag, mange politikeruttalelser, snakk om krigsforbrytelser og domstol i Genève og store følelser.

Samtidig er mer enn en million mennesker drevet på flukt i Vest-Sudan. Titusener skal være drept (det siste tallet jeg så var 30.000), men det er stor fare for store sultkatastrofer med 300.000 til 1.000.000 mennesker som sulter i hjel. Mens dette altså pågår, er det nesten helt stille om saken. De får bare en brøkdel av den dekningen de 50 drepte i Rafah fikk. Det er ikke navn på noen ledere som bør straffes, ingen stemningsbølger. Sudan får ha sine ambassader i fred. Denne likegyldigheten i en sak med folkemordproporsjoner er dypt sjokkerende.

Det foregår visstnok en nesten like stor, menneskeskapt katastrofe i Kongo. Den hører vi enda mindre om.

Ulik dekning er rasisme
Når vi påpeker dette med systematisk ulik dekning (alt det gale Israel måtte kunne beskyldes for, dekkes mange ganger så mye som mye verre handlinger fra naboenes og andres side), får vi et svar som er omtrent slik: Kan vi ikke kritisere Israel uten å kritisere alle andre samtidig?
Dette er en avsporing. Alle ville forstå det veldig godt dersom dette skjedde i Norge.

La oss si at vi deler befolkningen i Norge etter religion. La oss tenke oss at NRK, TV2, Aftenposten, Dagbladet, VG og de store regionavisene ble enige om at alt det gale muslimer gjør, skal dekkes langt sterkere enn det gale andre gjør. Alle trafikkulykker hvor en muslim har skylden, ble slått stort opp på forsiden med sterke bilder. Tilsvarende ulykker med etniske nordmenn og andre får i høyden en enspalter. Tilsvarende med mord og alt annet galt.

Alle ville forstå at en slik dekning er rasisme og er egnet til å piske opp hat, og er helt uforsvarlig.

Det er bare når det går ut over jødenes stat man ikke vil forstå dette.

Relaterte artikler:
Tyranner, kriger og folkemord
Israelere og andre kjeltringer
De manipulerbare nyhetene
Fem synder i mediadekningen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart