Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sjakaler i tusenvis

Israel er litt større enn et middels norsk fylke, med nærmere 7 millioner innbyggere. Det begynner da å bli trangbodd. Men tross det har Israel et betydelig innslag av vill fauna av mange slag.

Israel er litt større enn et middels norsk fylke, med nærmere 7 millioner innbyggere. Det begynner da å bli trangbodd. Men tross det har Israel et betydelig innslag av vill fauna av mange sla.

Det er anslagsvis 150 ulver på Golanhøydene. Der var det tidligere tusenvis av gaseller. Nå er antallet på noen hundr.

Over hele landet er det sjakaler (gullsjakalen, canis aureus). Sjakalen er et nattdyr av hundefamilien. Den trives i mange typer landskap. Den spiser små krypdyr, frosker, gnagere, harer og fugler som ruger på bakken. Også åtsler er viktige matkilder. Og ikke minst avfal.

Noe av det som er lite populært blant bøndene, er at sjakalen går løs på nyfødte kalver (opptil en uke gamle). Noen ganger dreper de også kua mens hun kalver. Også sauer og lam kan være utsatt. For ikke å snakke om kyllinger. Ingen vet nøyaktig hvor mange sjakaler det er i Israel. Men det må være en del tusen. For det drives jakt for å tynne ut sjakal-populasjonen, og da blir 3-5.000 sjakaler skutt i året. Jegere med løyver kan drepe sjakaler i nærheten av gårder og kyllingbur. Det er ikke noe tegn til at antall sjakaler er minkend.

Et viktig tiltak for å begrense antallet sjakaler, kan være å ta bedre vare på avfall. For eksempel å grave ned døde dyr i stedet for å la dem ligge slik at sjakaler kan få tak i dem. Kilde: En artikkel av Mark Schulman 22. juli 2004 i Jerusalem Pos.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart