Tony Blair hatet

Mens Tony Blair for noen år siden var en stor medie-helt, er han nå i stadig økende grad hatet i mediene og ellers.
- På litt over et halvt århundre har Israel tatt igjen de mest avanserte økonomiene i verden, og utrettet på noen få tiår det som verden ellers brukte århundrer på å oppnå, skryter statsminister Tony Blair.

Mens Tony Blair for noen år siden var en stor medie-helt, er han nå i stadig økende grad hatet i mediene og ellers.

Det kan nok ha flere grunner. Englands statsminister er en venn av president George W. Bush. Han har deltatt aktivt i krigen i Irak og krigen mot terror. Men det spørs om ikke den viktigste grunnen er hans vennskap med Israel.

Blair er en pragmatiker og ikke en overbevisnings-politiker slik som Thatcher var. Men når det gjelder forholdet til USA, støtten til Israel og kampen for å beskytte frihet og demokrati, avviser han tidsånden og følger sine instinkter.

Fra en tale av Blair
I en tale til en gruppe Israel-venner i London i slutten av juni, la han ikke fingrene mellom: «Jeg tror dere vet allerede hvor sterkt jeg føler for Israel – om dets rett til å eksistere, om dets rett til å bli anerkjent og dets rett til trygghet. Når folk spør meg hvorfor jeg er en venn av Israel, gir jeg dem et enkelt svar: Fordi jeg beundrer Israel, dets folk og hva de har oppnådd siden Israel ble opprettet.

Israel er et land som har opprettholdt et pulserende demokrati og er blitt en sterk konkurrent på verdensbasis på felter som medisin, handel og informasjonsteknologi på bare litt over 50 år.

På litt over et halvt århundre har Israel tatt igjen de mest avanserte økonomiene i verden, og utrettet på noen få tiår det som verden ellers brukte århundrer på å oppnå. Og jeg mener at dette i seg selv er et vitnesbyrd om den jødiske ånd og om Israel selv.»

Det var utdrag fra Blairs tale. Ikke rart mannen er hatet.

Kilde: En artikkel under Seven days av Douglas Davis i Jerusalem Post 1. juli 2004.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFørste store skolereform på 40 år
Neste artikkelTony Blair hatet – han støtter Israel
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise