“Spøkelsene” i Arafats hovedkvarter

Offisielt eksisterer de ikke. Vakter med våpen har nektet journalister å fotografere eller snakke med dem.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Offisielt eksisterer de ikke. Vakter med våpen har nektet journalister å fotografere eller snakke med dem.

Da Israel truet med å rykke inn for å ta dem i april, var noen av dem borte en kort periode. Så drev de sakte tilbake.

Torsdag kveld forsvant de stille ut i natten i Ramallah, like før deres beskytter og leder dro på sykehus i Paris. Det var ikke lenger trygt for dem i herberget.

– Deres spøkelsesaktige tilstedeværelse i Yasser Arafats ramponerte hovedkvarter ble gjentatte ganger nektet av palestinske talsmenn, selv om de enkelt kunne bli sett fra den vestlige inngangen, skriver Matthew Kalman i The Globe and Mail.

En gruppe på omkring 20 menn har i lang tid hatt tilholdssted i et nabobygg til Yasser Arafats “Mukata”, som delvis ble ødelagt under den israelske invasjonen i april 2002. De er ettersøkt av Israel for en rekke angrep på israelere og på palestinere som ble mistenkt for samarbeid med Israel.

Noen av dem var offisielt ansatt i en av Yasser Arafats mange sikkerhetstjenester. I fritiden, “som det har vært mye av i det siste”, var de i tillegg “aktivister” for Al-Aksa Martyrbrigade, terrorfløyen av Arafats Fatah-bevegelse.

Brukt som internt pressmiddel
“Spøkelsene” spilte en sentral rolle da den tidligere palestinske statsministeren Mahmoud Abbas ble presset til å gå av, forteller The Globe and Mail:

Abbas krevde gjentatte ganger at terroristene ble utvist fra hovedkvarter-området, men Yasser Arafat avslo. Da Abbas skulle tale til palestinernes lovgivende forsamling i september 2003, rykket “spøkelsene” ut, væpnet og maskert. De sprayet grafitti som anklaget statsministeren for å være en forræder og i lommen på amerikanske CIA.

Neste dag gikk statsminister Abbas av. Han anklaget Arafat for ikke å gjennomføre reformer.

Terrorister utlevert i 2002
Yasser Arafats beskyttelse av terroristene i sitt eget hovedkvarter, er et av elementene som har fratatt ham nær all tillit i den israelske befolkningen. Det har også fått den amerikanske administrasjonen til å nekte å ha noe med ham å gjøre.

I år 2002 holdt Israel Arafats hovedkvarter beleiret i ca. en måned, helt til han godtok å utlevere fire ettersøkte menn til et fengsel under internasjonal overvåkning i Jeriko.

En av de ettersøkte ble anklaget av Israel for å stå bak våpenlasten på Karine A, som ble tatt i et israelsk kommandoraid i Rødehavet i 2001. De tre andre var anklaget for å ha stått bak drapet på den israelske turistministeren Rehavam Zeevi i oktober 2001.

– Til og begynne med avviste Arafat at mennene var hos ham, avslutter The Globe and Mail lakonisk.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNetanyahus avskjed vil skade økonomien, men styrke banker
Neste artikkel16 år gammel tenåringsterrorist drepte tre israelere på marked
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise