Database med Holocaust-ofre

Yad Vashem er det store museet i Jerusalem til minne om Holocaust, den store katastrofen hvor nazistene hadde som mål å drepe hver eneste jøde i hele verden, og rakk ca. 6 millioner.

Yad Vashem er det store museet i Jerusalem til minne om Holocaust, den store katastrofen hvor nazistene hadde som mål å drepe hver eneste jøde i hele verden, og rakk ca. 6 millioner.

Nå har museet fått laget en helt moderne database som foreløpig har 3,2 millioner navn. Den har hittil kostet 140 millioner kroner. Den skal bli søkbar på Internett. Vi vil kunne finne den via en link fra Yad Vashems hjemmeside.

2,2 millioner navn er tatt fra skjemaer som overlevende og slektninger har fylt ut og sendt til Yad Vashem. 1 million til er funnet i lister over deporterte til dødsleirene m.m.
Det vil være mulig å legge inn via Internett navn på folk som ikke finnes i databasen fra før. Yad Vashem håper å få så mange som 5 millioner navn i løpet av den nærmeste tiden.

Man vil kunne søke etter navn, fødselsdato og stedet hvor de drepte bodde før de ble deportert.
Dette er et kappløp med tiden. De som selv levde i den onde tiden, blir stadig eldre og stadig færre.

Den nye databasen er først og fremst finansiert ved private givere. De av oss som gir penger til Hjelp Jødene Hjem, har også vært med – denne databasen er ett av prosjektene der.

Kilde: Artikkel av Etgar Lefkovits i Jerusalem Post 18. november 2004.

 

 

Forrige artikkelBNP vil øke fem prosent på to år
Neste artikkelEksport til arabiske land opp 53 prosent
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no