Israel – det lovende land

Finansdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, Arthur Sletteberg, trekker frem Israel som et interessant land for norske investorer.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Finansdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, Arthur Sletteberg, trekker frem Israel som et interessant land for norske investorer.

Onsdag 23. februar hadde Sletteberg en artikkel på Dagens Næringslivs børssider. Hans utgangspunkt er at en oppsiktsvekkende høy andel av verdens forskere er av jødisk avstamning.

– Dette kan tilsi at det er interessante investeringsmuligheter å finne med utgangspunkt i Israel, særlig innen teknologi, skriver finansdirektøren.

Av de tolv vinnerne av de vitenskapelige Nobelprisene, var sju av jødisk avstamning i år 2004.

– Selv om den jødiske uttellingen var spesielt god i 2004, viser en gjennomgang at andelen har vært høy gjennom mange år. For eksempel har 23 av de 94 prisvinnerne i fysikk de siste 40 årene vært jøder, kommenterer Sletteberg. Porten til Midtøsten har tidligere omtalt liknende statistikk i artikkelen 22 prosent Nobelpriser til jøder.

Sletteberg “undrer seg uvilkårlig over om det er sider ved jødiske verdier og tradisjoner som gir spesielt gode resultater innen forskning og akademisk arbeid”.

Det er ikke bare det fremragende forskningsarbeidet som får finansdirektøren til å anbefale investeringer i Israel.
– Vi kan også slå fast at den økonomiske utviklingen i Israel siden staten ble grunnlagt, alt i alt har vært oppsiktsvekkende, ikke minst med tanke på at landet knapt har naturressurser, skriver Sletteberg, og legger til at fremgangen ikke bare skyldes amerikansk støtte.

Sletteberg avslutter:
– Ta deg en titt på alle de spennende “fødestuene” for teknologifirmaer som er opprettet i Israel, bemannet med kommende Nobelprisvinnere i medisin fra Russland. De får bare lov til å oppholde seg i disse fødestuene i et par år, så skal de ut og prøve å fly på egen hånd med sine nystartede foretak.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelØkte til en milliard dollar i januar og februar
Neste artikkelEnige om overføring av Jeriko
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise