Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel – det lovende land

Finansdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, Arthur Sletteberg, trekker frem Israel som et interessant land for norske investorer.

Finansdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, Arthur Sletteberg, trekker frem Israel som et interessant land for norske investorer.

Onsdag 23. februar hadde Sletteberg en artikkel på Dagens Næringslivs børssider. Hans utgangspunkt er at en oppsiktsvekkende høy andel av verdens forskere er av jødisk avstamning.

– Dette kan tilsi at det er interessante investeringsmuligheter å finne med utgangspunkt i Israel, særlig innen teknologi, skriver finansdirektøren.

Av de tolv vinnerne av de vitenskapelige Nobelprisene, var sju av jødisk avstamning i år 2004.

– Selv om den jødiske uttellingen var spesielt god i 2004, viser en gjennomgang at andelen har vært høy gjennom mange år. For eksempel har 23 av de 94 prisvinnerne i fysikk de siste 40 årene vært jøder, kommenterer Sletteberg. Porten til Midtøsten har tidligere omtalt liknende statistikk i artikkelen 22 prosent Nobelpriser til jøder.

Sletteberg «undrer seg uvilkårlig over om det er sider ved jødiske verdier og tradisjoner som gir spesielt gode resultater innen forskning og akademisk arbeid».

Det er ikke bare det fremragende forskningsarbeidet som får finansdirektøren til å anbefale investeringer i Israel.
– Vi kan også slå fast at den økonomiske utviklingen i Israel siden staten ble grunnlagt, alt i alt har vært oppsiktsvekkende, ikke minst med tanke på at landet knapt har naturressurser, skriver Sletteberg, og legger til at fremgangen ikke bare skyldes amerikansk støtte.

Sletteberg avslutter:
– Ta deg en titt på alle de spennende «fødestuene» for teknologifirmaer som er opprettet i Israel, bemannet med kommende Nobelprisvinnere i medisin fra Russland. De får bare lov til å oppholde seg i disse fødestuene i et par år, så skal de ut og prøve å fly på egen hånd med sine nystartede foretak.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart