Arabiske elever best

Under matematikk-eksamen på videregående skole i fjor, gjorde arabiske elever det bedre enn jødiske.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Under matematikk-eksamen på videregående skole i fjor, gjorde arabiske elever det bedre enn jødiske.

I Nasaret fikk ikke mindre enn 84 % av avgangselevene minst 85 % riktig på den største matematikk-eksamen. I Umm-el-Fahm fikk 81 % av elevene minst 85 % riktig. En representant for utdanningsdepartementet sier at disse resultatene er “fantastiske”.

Dersom israelske elever skal sikre seg studiekompetanse, må de ha minst 23 poeng med bestemte fag. Fagene gir ulik poeng etter hvor omfattende de er, og for flere fag kan man velge hvor omfattende man vil gjøre dem. (5 poeng for størst fordypning, 4-2 poeng hvis man tar mindre fordypning.)

Eleven kan sette sammen en meny hvor man legger mest vekt på de fagene man er sterkest i. – Så langt etter artikkelen på Y-net.

Det er nok ikke så vanlig at araberne er best. De arabiske skolene får generelt lavere bevilgninger enn de jødiske. Den arabiske ungdommen har også en del handicap som minoritet språklig og kulturelt. Likevel viser resultatene i matematikk at “hardt arbeid kan gi positive resultater, uansett de sosio-økonomisk realitetene”, som representanten for departementet sa.

Relatert stoff
Her er noen artikler som forteller noe om de problemene arabisk ungdom sliter med i Israel. Noe av det har Israel skylden for, noe av det araberne selv har skylden for og noe av det som “bare er slik”:
Arabisk utdanning
Hebraisk for araberne
Utdanning i Israel

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBer Israel “ignorere Europa”
Neste artikkelVår tålmodighet vil en gang ta slutt
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise