Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tårnugler mot gnagere

Tårnugle (tyto alba på latin, barn owl på engelsk) tilhører sløruglene. Den hekker i våre naboland, men hos oss i Norge stikker den bare innom av og til. I Israel er den vanlig. Bilde kan du se her.

Tårnugle (tyto alba på latin, barn owl på engelsk) tilhører sløruglene. Den hekker i våre naboland, men hos oss i Norge stikker den bare innom av og til. I Israel er den vanlig. Bilde kan du se her.

I Jerusalem og andre steder i Israel er rotter og andre gnagere en betydelig plage. Hittil har gift vært brukt for å redusere antallet. Det har blant annet ført til at hunder har dødd av giften. Noen mener at en god løsning er å sette tårnuglene i arbeid. Det er ikke noe nytt. I tyve år har kibbutz Sde Eliyahu har brukt tårnugler til å begrense rotteplagen, og det har også vært brukt andre steder.

Tårnuglene er aktive om natten. Da er de fleste andre fuglene i ro. Tårnuglene lever mest av gnagere, deres jakt går i liten grad ut over fugler.

Metoden er å ale opp tårnugler og gi dem fuglekasser hvor de kan bo. Fuglekassene er omtrent så store som en stor kjølebag, og foran dem er det en gang på 6 meter. De er nesten ikke synlige når folk spaserer i nabolaget.
Ugler er renslige dyr. Og stort sett er de rolige. De flyr lydløst. Ungene bråker av og til noe ved solnedgang. Men de fleste opplever ikke det som noe stort problem.

Nå håper naturvernere at Jerusalem kan bli blant de byene hvor gift mest mulig blir erstattet av tårnugler i kampen for å begrense bestanden av rotter og andre gnagere.

Kilde: Karin Kloosterman i Jerusalem Post 22. juni 2005.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart