Iran: Flytt jødestaten

Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad fortsatte sin antisemittiske og anti-israelske retorikk torsdag ettermiddag.

Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad fortsatte sin antisemittiske og anti-israelske retorikk torsdag ettermiddag.

Ahmadinejad betviler at Holocaust fant sted, og sa at Tyskland og Østerrike burde skape en jødisk stat innenfor sine egne grenser, rapporterte Israel Radio.

Bemerkningene ble gitt under en stor konferanse for muslimske ledere i Mekka.

– Vi tror ikke på at Hitler drepte seks millioner jøder, men selv om dette på en eller annen måte er sant, burde vi spørre oss selv hvorfor palestinerne må betale prisen for det, sa han, før han foreslo at regjeringene i Berlin og Wien kunne overgi to eller tre provinser til sionistene, for å få en ende på konflikten en gang for alle.

– Om Tyskland og Østerrike føler seg ansvarlige for at det jødiske folk led på grunn av deres feil under den andre verdenskrig, så er alt de burde gjøre å opprette en zionistisk stat i sitt område, sa Ahmadinejad i et telefonintervju i Teheran. «Om dere gir dem en del av Europa, vil vi støtte det», fortsatte han.

– Ingen røtter i Palestina
Den iranske presidenten forsøkte også å skrive de tusenårige jødiske røttene til landet Israel ut av historien:

– Spørsmålet er: Hvor er det de som regjerer i Palestina som okkupanter, kommer fra? Hvor ble de født? Hvor bodde fedrene deres? De har ingen røtter til Palestina, men de har tatt palestinernes skjebne i sine hender.

– Er ikke retten til nasjonal selvbestemmelsesrett et av prinsippene i De forente nasjoners charter? Hvorfor fratar de palestinerne denne rettigheten, spurte Ahmadinejad.

Israel naturlig på arabisk område
Den iranske presidenten bruker retorikk som også har vært vanlig fra arabere, men argumentasjonen tildekker at hovedtyngden av israelerne har orientalsk bakgrunn. Det er bare drøyt 10 prosent av israelerne som kommer fra vestlige land. Flere jøder (850.000) har flyktet enn palestinere (726.000) som følge av at Israel ble opprettet og krigene i forbindelse med det.

Jødene er i praksis er jaget fra 99,822 % av det arabiske området. 2 prosent av den opprinnelige befolkningen i det arabiske området fikk altså mindre enn 0,2 prosent av landet etter de var fordrevet fra resten. Når jødene har forsvart sitt demokrati på en tiendel av landområdene de kunne ha krav på etter århundrer med forfølgelser i den arabiske verden, mener noen at jødene har ”stjålet” arabisk område.

Og i disse dager, da en nokså samlet muslimsk verden anklager Israel for det meste, er det også verd å ha med at over 100.000 jøder til har flyktet fra Iran og andre muslimske områder i Asia. Og et betydelig antall jøder har reist fra de muslimske områdene av det tidligere Sovjetunionen.

– Det er rimelig at Israel ligger på arabisk område, for det er der flest jøder er flyktet fra, skriver Odd Myrland i en kommentarartikkel fra 2001.

Tidligere i høst har Irans president tatt til orde for å «utslette Israel fra kartet».

Fordømmer uttalelsene
Den israelske regjeringen fordømmer de siste uttalelsene på det sterkeste.

– Dessverre er ikke dette første gangen at presidenten i Iran har kommet med skandaløse, til og med rasistiske bemerkninger angående jøder og Israel, sa talsmann for utenriksdepartementet, Mark Regev.

– Nylig fordømte FNs generalforsamling Holocaust-benektelsen, og her viser den iranske lederen at han fundamentalt bestrider normene for internasjonal oppførsel og anstendighet. Jeg håper alle som bar på illusjoner om den sanne naturen til det iranske regimet, har fått en ny forståelse etter disse siste bemerkningene, la han til.

Statsminister Ariel Sharons talsmann, Ra’anan Gissin, «takker Gud for at Israel har kapasitet til å avskrekke og hindre at slike uttalelser blir en realitet».

– Bare for å minne Ahmadinejad, så var vi her lenge før hans forfedre, sa Gissin.

En talsmann for Bush-administrasjonen sier at Ahmadinejads siste uttalelser bare beviser hvorfor den iranske regjeringen ikke burde få lov til å utvikle atomvåpen.

Også den britiske utenriksministeren, Jack Straw fordømte uttalelsen:

«Kommentarene som er gitt av president Ahmadinejad er helt uakseptable, og jeg fordømmer dem uten reservasjoner. De har ingen plass i sivilisert politisk debatt.»

Kilder: Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKun 16 prosent av Likud-velgerne er lojale til partiet
Neste artikkelStanset terrorangrep i Jerusalem
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise