Terror halvert i 2005

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Fra 2004 til 2005 er 55 prosent færre israelere drept.

– Vi har bevist at vi kan redusere antall terrordrepte fra 450 personer i året til 50. Men husk at i 1999 var det bare én person som ble drept i palestinsk terror. Vår oppgave er å redusere tallet videre til et minimum, sier en høyt rangert IDF-offiser til Jerusalem Post.

Det siste året er 52 israelere drept i terrorangrep. Av disse var 43 sivile. Israelske sikkerhetsstyrker har i samme periode stanset 12 planlagte selvmordsaksjoner i deres siste fase, opplyser IDF. I 2004 var det 14 selvmordsbomber, hittil i 2005 har det vært fem. 637 israelere ble skadet i angrepene det siste året.

Jihad trapper opp
Statistikk-tallene viser at Islamsk Jihad har trappet opp sin terroraktivitet, mens Hamas kun har stått bak en selvmordsaksjon i Israel det siste året.
I følge Betselem, en israelsk organisasjon som overvåker menneskerettigheter i de palestinske områdene, er 170 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker de første elleve månedene av 2005. Dette er en stor nedgang i forhold til 2004, da 812 palestinere ble drept.

– I 2003 var det hele palestinske skoleklasser i Nablus som meldte seg som selvmordsbombere. Det skjer ikke lenger, sier IDF-offiseren som orienterte pressen om de siste statistikk-tallene. Et økende fremtidshåp i den palestinske befolkningen, sikkerhetsbarrieren, avstraffelser fra IDFs side og den midlertidige våpenhvilen som PA-formann Mahmoud Abbas har forhandlet frem er forklaringer på nedgang i terroren.

Etter Israels tilbaketrekning fra Gaza-stripen er antallet Kassam-raketter og granater skutt inn i Israel redusert med 80 prosent. I årets siste kvartal ble det skutt 78 prosjektiler, mot 304 i tredje kvartal.

Langs Israels nordgrensen økte angrepene fra 18 i 2004 til 31 i 2005.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelStiller seg bak Netanyahu
Neste artikkelAvviser deling av Jerusalem
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise