Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinere og tibetanere

Målt mot alle standarder for moral og rettferdighet, står palestinernes krav på uavhengighet og statsdannelse langt svakere enn andre folkeslags krav.

Målt mot alle standarder for moral og rettferdighet, står palestinernes krav på uavhengighet og statsdannelse langt svakere enn andre folkeslags krav.

Det påpeker den anerkjente jusprofessoren ved Harvard, Alan Dershowitz. Hans bok The case for Israel er i høst utgitt på norsk.

Palestinerne kan likevel være mer nær å få en egen, selvstendig stat enn noe annet folkeslag – inkludert tibetanere, kurdere, armenere og baskere for å nevne noen.

I følge Dershowitz har han selv vært motstander av den israelske okkupasjon av palestinske befolkningssentra helt siden 1967, men han reagerer kraftig mot dem som bruker okkupasjonen til å rette ensidig og demoniserende kritikk mot den jødiske staten.

– Israels handlinger [i de okkuperte områdene] kan forsvares mye bedre militært, juridisk og moralsk enn andre okkupasjoner som har vart lenger og som ikke har fått noe i nærheten av den samme fordømmelse, skriver Dershowitz.

Han tar Kinas okkupasjon og bosetning av Tibet som et eksempel. FN har aldri fordømt Kina og aldri anerkjent tibetanernes rett til selvstendighet.

– Få av dem som krever palestinsk statsdannelse hever noen gang røsten for en tibetansk uavhengighet. Hvorfor? Det samme spørsmål kan man reise når det gjelder kurderne, armenerne i Tyrkia, tsjetjenerne, baskerne og titalls andre statsløse folkegrupper, påpeker jusprofessoren.

Når en palestinsk stat enda ikke er opprettet, er det fordi det palestinske lederskapet fortsatt avviser å avvikle terrororganisasjonene i områdene som de kontrollerer. Med George W. Bush i bresjen krever det internasjonale samfunnet full terrorstans, før Israel eventuellt må gjøre flere innrømmelser. Jo mer villige palestinerne er til ekte fred, jo mindre vil Israel blande seg i hva palestinerne gjør.

– Til slutt vil palestinerne få sin stat, men den må ikke komme som en belønning for terrorisme, skriver Dershowitz.

Araberne vest for Jordan-elven ble første gang tilbudt en selvstendig statsdannelse i 1937 (Peel-kommisjonen), påpeker han. Selv om palestinerne støttet den tapende part under andre verdenskrig, fikk de et nytt tilbud med FNs delingsplan i 1947.

– Jødene fikk Balfour-deklarasjonen for å støtte den riktige siden under første verdenskrig. Palestinerne fikk et generøst tilbud om deling etter å ha tatt Hitlers parti, påpeker Dershowitz.

I 2000 ble palestinerne igjen tilbudt en egen stat, etter at nesten alle palestinere hadde kommet under PAs sivile myndighet allerede i 1995. For tredje gangsvarte palestinerne med vold og massakre på jøder.

– Dersom palestinerne med terror oppnår å danne en egen stat på Vestbredden og Gaza-stripen, hvorfor skal de ikke da fortsette å bruke terror for å ta alt detet flertall av palestinerne sier de vil ta?, avslutter Dershowitz. Han viser til en meningsmåling fra 2002 hvor 87,5 prosent av palestinerne støttet «frigjøring av hele Palestina» (dvs. inklusiv det som i dag er Israel).


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart