Angrep mot norske mål i Afghanistan og Iran

Raseriet rettet mot Norge og Danmark fortsetter i den muslimske verden.

Raseriet rettet mot Norge og Danmark fortsetter i den muslimske verden.

Tre dager etter at den norske ambassaden i Damaskus ble brent av muslimske demonstranter, ble ambassaden i Irans hovedstad Teheran angrepet av brannbomber og steiner tirsdag. Det norske våpenskjoldet skal ha blitt revet ned fra veggen og trampet på, mens det norske flagget ble brent.

I følge ambassadør Ole Kristian Holthe var angriperne en gruppe ungdommer nært knyttet til revolusjonsgarden. Dette er også de samme personene som har angrepet den danske ambassaden i løpet av de siste to dagene.

Statoils 39 ansatte i den iranske hovedstaden har gått i dekning, opplyser informasjonssjef Kai Nilsen. Ambassaden er hele tiden i kontakt med personer fra Hydro og Kværner, i tillegg til Statoil, som oppholder seg i landet.

Den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen sier han frykter at de voldelige protestene kan spre seg til en global konflikt.

– Vi står foran en global krise som kan komme ut av kontroll både for myndighetene og andre maktinstanser, blir statsministeren sitert på av VG Nett.

Norske soldater angrepet i Afghanistan
Seks nordmenn som deltar i ISAF-styrkene i Afghanistan ble skadet tirsdag, idet rasende demonstranter angrep den norske basen med håndgranater og steiner.

Demonstrasjonene var nok en protestaksjon mot Muhammad-karikaturene i norske aviser, først publisert i danske Jyllands-Posten. To av soldatene ble evakuert til sykehus for behandling, men uten livstruende skader. 34 nordmenn oppholder seg til daglig i leiren som er en del av NATOs gjenopprettingsarbeid i landet.

Tre afghanere skal ha blitt drept som følge av opptøyene utenfor ISAF-leiren i byen Maymaneh. I følge afghanske kilder ble 22 personer såret. De norske styrkene fikk blant annet hjelp av amerikanske soldater for å få roet gemyttene. Det er bekreftet at tåregass og gummikuler ble benyttet for å stilne den betente situasjonen, informerer VG Nett.

Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp evakuerer nå sine medarbeidere fra Afghanistan. Statsminister Jens Stoltenberg sier det er “uaktuelt” å evakuere norske styrker, som følge av den dramatiske hendelsen.

AVIS I SVERIGE:
Lesere kan sende inn Muhammed-karikaturer
Reaksjonene på Muhammed-karikaturene gir Norge og Skandinavia omtale i israelsk presse, såvel som i resten av verden.
En høyreorientert nettavis fra Sverige har utlyst en konkurranse, hvor leserne kan sende inn sine bilder av den muslimske profeten Muhammed, melder Yedioth Aharonoth.
Sd-Kuriren forklarer sin avgjørelse med at de forsvarer ytringsfriheten og stiller seg bak Jyllands-Posten, som først publiserte de originale Muhammed-karikaturene.
– Vi publiserer ikke noen tegninger av Muhammed for å krenke muslimer, men vi gjør det for å vise at demokratiet og ytringsfriheten i Sverige står over religiøse dogmer, skriver nettavisen på lederplass.
– Denne konkurransen kan føre til at også Sverige blir kastet inn i stormen av kritikk fra den muslimske verden, som til nå har vært rettet særlig mot Danmark og Norge. Rundt 350.000 muslimer er bosatt i Sverige, og Stockholm har Skandinavias største moské, skriver den israelske avisen.

8. feb. 2006 kl. 03.30
K. O. Bakken

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelElitesoldat drept i fallskjermhopp
Neste artikkelTo soldater skadet i arrestoperasjon
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise