Møtte imam som oppfordrer til drap på sivile

Domprost Olav Dag Hauge, som er på rundreise med norske muslimer i Midtøsten, møtte tirsdag imamen Yusuf al-Qaradawi i Qatar.

NORSK DOMPROST: Domprost Olav Dag Hauge, som er på rundreise med norske muslimer i Midtøsten, møtte tirsdag imamen Yusuf al-Qaradawi i Qatar.

Hauge sier den islamske lederen har godtatt de norske unnskyldningene etter Muhammed-karikaturene. «Ytterligere tiltak fra norsk side er ikke nødvendig.»

I sin artikkel i Aftenposten, reiser journalist Halvor Tjønn spørsmål som er relatert til jødene og Israel overfor domprosten:

– Yusuf al-Qaradawi er kjent som en islamist som aktivt tar til orde for selvmordsangrep mot sivile jøder i Israel. Hvordan føler du det er å diskutere indre norske anliggender med en slik person?
– Jeg følte det ikke slik at vi diskuterte indre norske anliggender med ham. Jeg følte det slik at vi diskuterte relasjoner mellom muslimer, kristne og alle andre, svarte Hauge. 


– Men tok du opp med al-Qaradawi hans mange utsagn om at det er tillatelig å drepe sivile jøder?
– Jeg har ikke lest disse uttalelsene, og jeg syntes ikke det var tid for å ta det opp. Generelt vil jeg si at al-Qaradawi fremsto som en varm person som ga uttrykk for at han ønsket fred, svarte domprosten i Oslo.

«Veldig ekte»
Han gir en liknende uttalelse til Dagbladet:
– Jeg kjenner i utgangspunktet ikke til Qaradawi, men opplevde å møte en person som var åpen, som ønsket dialog, og som ikke var noen ytterliggående så langt jeg kan se. Han var veldig tydelig på at han ønsket dialog og fred. Det var annerledes enn de signalene jeg har fått fra mediene, jeg opplevde ham som veldig ekte, sier Hauge.

al-Qaradawi har ved flere anledninger forsvart bruk av selvmordsbombere mot sivile jøder i Israel, skriver Aftenposten. Selvmord er tillatt innenfor islam dersom det setter skrekk i fienden, sa han i juli 2004 til BBC.

al-Qaradawi anses for å være en av de fremste religiøse lederne i Det muslimske brorskap. Han er erklært uønsket USA.

I følge Nettavisen fremsatte al-Qaradawi krav om nye norske lover på pressekonferansen etter møtet.
– Den norske regjeringen må komme med en ny lov som gir forbyr at personer eller medier skal kunne angripe religioner, uansett om det er islam, kristendom eller jødedom, sa han.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelStøtter Israel mot Hamas
Neste artikkelOrtodoks dåp i Jordan-elven
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise