– Abbas var mislykket i krigen mot terror

Fungerende statsminister Ehud Olmert har gitt et "eksklusivt intervju" med Yedioth Aharonoth like før Knesset-valget tirsdag.

EHUD OLMERT: Fungerende statsminister Ehud Olmert har gitt et «eksklusivt intervju» med Yedioth Aharonoth like før Knesset-valget tirsdag.

Olmert forventer at Kadima vil få mellom 36 og 40 mandater i det nye Knesset. Han håper partiet vil bli så sterkt at det kan danne en stabil koalisjon som varer hele valgperioden.

Valgkampen
Olmert svarte også på de personlige anklagene som har kommet frem mot ham i valgkampen. Familiemedlemmer har også kommet i fokus.
– Det gjør meg ikke glad. I motsetning til andre kandidater har jeg aldri brukt min familie til å fremme min karriere. Min kone blir stadig bedt om intervju av media, men verken hun eller mine barn har stilt opp. Hva ønsker de å oppnå med å si at mine to sønner emigrerte fra Israel? Skal jeg også begynne å nevne hvem som forlot landet? Hvem som levde mange år i utlandet? Hvem som fikk utenlandsk statsborgerskap? Hvem som endret sitt hebraiske navn til et utenlandsk?
Journalisten forstår at Olmert hinter til Benjamin Netanyahu, men Kadima-lederen vil ikke nevne navn.
– Jeg sier bare at det ikke smaker godt, sier han.

Hvorfor avviser du å delta i en debatt med Netanyahu og Ap-leder Amir Peretz?
– Det er ikke noen skikkelig debattkultur i Israel. Hvis vi hadde hatt en tradisjon lik den politiske kulturen i England eller USA, hvor debatten ikke blir personlig, da ville jeg vurdert det. Vi har alle fått en rettferdig mulighet til å presentere våre syn til offentligheten, mener Olmert.

Palestinsk stat
Kan du love palestinerne en stat som er geografisk sammenhengende?
– Jeg kan love det, uten å gi opp bosetningsblokkene. Men bare hvis de aksepterer de grunnleggende betingelsene som det internasjonale samfunnet har nedfelt i veikartet for fred. Enhver regjering som holder seg til det vil være legitim.

PA-formann Mahmoud Abbas
Hva mener du om PA-formann Mahmoud Abbas?
– Jeg kjenner ham og vi hadde en god tone, men jeg kan ikke basere min holdning til PA på sympati til en person. Abbas var mislykket i den største utfordringen han hadde helt fra starten – å bekjempe terror. Som et resultat av hans regjerings feil har Hamas vokst frem til sin innflytelsesrike posisjon.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVi vil finne en løsning på Kassam-angrepene
Neste artikkelVil drøfte tilbaketrekning internt og internasjonalt
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise