Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Abbas var mislykket i krigen mot terror

Fungerende statsminister Ehud Olmert har gitt et "eksklusivt intervju" med Yedioth Aharonoth like før Knesset-valget tirsdag.

EHUD OLMERT: Fungerende statsminister Ehud Olmert har gitt et «eksklusivt intervju» med Yedioth Aharonoth like før Knesset-valget tirsdag.

Olmert forventer at Kadima vil få mellom 36 og 40 mandater i det nye Knesset. Han håper partiet vil bli så sterkt at det kan danne en stabil koalisjon som varer hele valgperioden.

Valgkampen
Olmert svarte også på de personlige anklagene som har kommet frem mot ham i valgkampen. Familiemedlemmer har også kommet i fokus.
– Det gjør meg ikke glad. I motsetning til andre kandidater har jeg aldri brukt min familie til å fremme min karriere. Min kone blir stadig bedt om intervju av media, men verken hun eller mine barn har stilt opp. Hva ønsker de å oppnå med å si at mine to sønner emigrerte fra Israel? Skal jeg også begynne å nevne hvem som forlot landet? Hvem som levde mange år i utlandet? Hvem som fikk utenlandsk statsborgerskap? Hvem som endret sitt hebraiske navn til et utenlandsk?
Journalisten forstår at Olmert hinter til Benjamin Netanyahu, men Kadima-lederen vil ikke nevne navn.
– Jeg sier bare at det ikke smaker godt, sier han.

Hvorfor avviser du å delta i en debatt med Netanyahu og Ap-leder Amir Peretz?
– Det er ikke noen skikkelig debattkultur i Israel. Hvis vi hadde hatt en tradisjon lik den politiske kulturen i England eller USA, hvor debatten ikke blir personlig, da ville jeg vurdert det. Vi har alle fått en rettferdig mulighet til å presentere våre syn til offentligheten, mener Olmert.

Palestinsk stat
Kan du love palestinerne en stat som er geografisk sammenhengende?
– Jeg kan love det, uten å gi opp bosetningsblokkene. Men bare hvis de aksepterer de grunnleggende betingelsene som det internasjonale samfunnet har nedfelt i veikartet for fred. Enhver regjering som holder seg til det vil være legitim.

PA-formann Mahmoud Abbas
Hva mener du om PA-formann Mahmoud Abbas?
– Jeg kjenner ham og vi hadde en god tone, men jeg kan ikke basere min holdning til PA på sympati til en person. Abbas var mislykket i den største utfordringen han hadde helt fra starten – å bekjempe terror. Som et resultat av hans regjerings feil har Hamas vokst frem til sin innflytelsesrike posisjon.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart