Hizbollah er “iransk milits”

Israelere flest betrakter Hizbollah som Irans forlengede arm. Av Iran (og Syria, de samarbeider i stor grad) har de fått opplæring, våpen og utstyr. Uten at de to statene har godkjent det, kunne krigen ikke vært gjennomført. Reporteren Akiva Eldar i Ha'aretz kaller Hizbollah for "en iransk milits" (20. juli 2006). Dempe presset på Iran Mange i Israel tror at en hovedgrunn til at Hizbollah satte i gang krigen nå i juli, var det for å vende verdens oppmerksomhet bort fra Irans arbeid med atomvåpen. G8-møtet i juli skulle først og fremst handle om Iran, i stedet ble det Libanon. Også siden har presset på Iran vært mye mindre enn det burde ha vært på grunn av krigen i Libanon. Atomvåpen Nå er det annonsert at den iranske presidenten Ahmadinejad skal svare på kravene fra USA og EU den 22. august. Mange i Israel frykter at Iran er kommet så langt at det har fri vei til å lage atomvåpnene - i verste fall er våpnene ferdig allerede. Det er ett av flere store mareritter for Israel: At Hizbollah blir i stand til å gjennomføre nye, store angrep på Israel med bedre raketter (både i treffsikkerhet, rekkevidde og ødeleggelseskraft) og at Iran truer med å ødelegge Israel med atomvåpen dersom Israel forsvarer seg. Det er derfor avgjørende viktig at Israel får tid på seg til å svekke Hizbollah vesentlig, og at den internasjonale styrken følger opp med virkelig å avvæpne Hizbollah - med eller uten hjelp fra den libanesiske hæren.  
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israelere flest betrakter Hizbollah som Irans forlengede arm.

Av Iran (og Syria, de samarbeider i stor grad) har de fått opplæring, våpen og utstyr. Uten at de to statene har godkjent det, kunne krigen ikke vært gjennomført. Reporteren Akiva Eldar i Ha’aretz kaller Hizbollah for “en iransk milits” (20. juli 2006).

Dempe presset på Iran
Mange i Israel tror at en hovedgrunn til at Hizbollah satte i gang krigen nå i juli, var det for å vende verdens oppmerksomhet bort fra Irans arbeid med atomvåpen. G8-møtet i juli skulle først og fremst handle om Iran, i stedet ble det Libanon.

Også siden har presset på Iran vært mye mindre enn det burde ha vært på grunn av krigen i Libanon.

Atomvåpen
Nå er det annonsert at den iranske presidenten Ahmadinejad skal svare på kravene fra USA og EU den 22. august. Mange i Israel frykter at Iran er kommet så langt at det har fri vei til å lage atomvåpnene – i verste fall er våpnene ferdig allerede.

Det er ett av flere store mareritter for Israel: At Hizbollah blir i stand til å gjennomføre nye, store angrep på Israel med bedre raketter (både i treffsikkerhet, rekkevidde og ødeleggelseskraft) og at Iran truer med å ødelegge Israel med atomvåpen dersom Israel forsvarer seg.

Det er derfor avgjørende viktig at Israel får tid på seg til å svekke Hizbollah vesentlig, og at den internasjonale styrken følger opp med virkelig å avvæpne Hizbollah – med eller uten hjelp fra den libanesiske hæren.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKommandogruppe angriper Hizbollahs rakett-terrorister
Neste artikkelRakettregnet fortsetter lørdag morgen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise