Aftenposten.no fjernet bilde av juksefotograf

Den libanesiske frilansfotografen Adnan Hajjs karriere i Reuters er ferdig. Under krigen mellom Hizbollah og Israel manipulerte han minst to bilder for å stille de israelske krigshandlingene i et dårligere lys, og oppgav falske opplysninger i en bildetekst. Onsdag morgen benyttet Aftenposten.no et av bildene til juksefotografen.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️


Aftenposten.no publiserte et bilde av juksefotografen Adnan Hajj som illustrasjonsfoto onsdag morgen 16. august. Reuters skal ha bedt sine kunder om å trekke alle Hajjs bilder tilbake. Aftenposten.no trakk bildet tilbake onsdag formiddag.

Den libanesiske frilansfotografen Adnan Hajjs karriere i Reuters er ferdig. Under krigen mellom Hizbollah og Israel manipulerte han minst to bilder for å stille de israelske krigshandlingene i et dårligere lys, og oppgav falske opplysninger i en bildetekst. Onsdag morgen benyttet Aftenposten.no et av bildene til juksefotografen.

Kort tid etter at Porten til Midtøsten omtalte bildebruken onsdag morgen ble bildet fjernet fra Aftenposten.no.

Trakk bilder tilbake
Etter den første avsløringen Hajjs bildejuks, varslet Reuters 6. august fullt brudd med fotografen. Etter en ny og grovere avsløring meldte Reuters dagen etter at de ville slette 920 bilder av Adnan Hajj i sitt bildearkiv.

– Medier og bildebyråer over hele verden har nå blitt bedt om slette alle disse bildene fra sine databaser og arkiver, meldte Dagbladet.

Nettleksikonet Wikipedia har en grundig omtale av Adnan Hajjs bildejuks.

Trues med våpen fra Iran
Ellers gir Aftenpostens artikkel, skrevet av Kjell Dragnes fra Jerusalem, et godt bilde av den økende faren Israel står overfor fra Hizbollah og Iran. Teheran har levert ubemannede luftfartøy (droner) til Hizbollah, og gitt spesialtrening i å operere dem ved den iranske revolusjonsgarde senter i Isfahan.

Dragnes avslutter artikkelen slik:
“De 3790 katjusja-rakettene som ble skutt over Israel på noe over en måned, kunne vært enda mer dødelige om flere UAVer hadde vært i bruk. Luftmakten, og landmakt og sjømakt med, har fått en ny og stor utfordring. Ikke noe land har i dag et effektivt luftvern mot UAVer. Og hva om de har kjemiske eller biologiske ladninger med seg?”


Nyhetsbyrået Reuters måtte innrømme at Adnan Hajjs bilde fra Beirut var manipulert. Røyksøylene på bildet var forsterket for å skape inntrykk av større ødeleggelser etter et israelsk bombeangrep. Manipulasjonen ble oppdaget og avslørt av amerikanske bloggere.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTilstanden forverret
Neste artikkelIran og Syria har bevist behovet for preventiv anti-terror krig
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise