Forbedret rakettforsvar?

Israel arbeider hardt for å få til et forsvarssystem mot raketter. Det er aktuelt både med Kassam-raketter fra Gaza og Katyusha-raketter fra Hizbollah i Libanon.

Den amerikanske forsvarsbedriften Lockheed Martin melder at de har forbedret sitt Skyshield-system. Det har vært brukt mot helikoptre og lavflygende fly. Ammunisjonen er laget av wolfram. Det er et tungt metall (tetthet 19,5) med meget høyt smeltepunkt. Inne i ammunisjonen er det eksplosiver. Ammunisjonen blir skutt ut og eksploderer i nærheten av målet og ødelegger det på den måten.
Nå er Skyshield blitt forbedret, og håpet er at det snart kan brukes mot raketter også. Og likeså mot granater fra kanoner og bombekastere.

I tester har de truffet slike raketter. Men rakettene ble ikke helt ødelagt og ble ikke stanset. Men Lockheed er optimister og mener at de vil klare å få til det også.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelShalit kan gå fri i løpet av dager – eller år
Neste artikkelBarne-ekteskap blant israelske arabere
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise