UNIFILs kystovervåkning – en vits

1.600 handelsskip, fra Iran og andre land, har kommet inn til Libanon siden UNIFIL kom på plass. UNIFIL-skipene har kontrollert dem. Men kontrollen går raskt og innebærer ikke inspeksjon. Bare tre ganger har UNIFIL hatt mistanke om at et skip har hatt med ulovlige varer. Da har de varslet den libanesiske marinen. Libaneserne har ikke funnet noe ulovlig i noen av skipene.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Etter krigen i sommer mellom Israel og Hizbollah har FN (UNIFIL) overvåking av Libanons kystlinje. Det er 1.500 gaster på 19 krigsskip fra 7 land, blant dem Norge. Gil Yaron fra Ynet (Yediot Aharonot, han er også korrespondent for en rekke store tyske medier) har fått lov til å være med et tysk skip. Hans artikkel var gjengitt på Ynet 22. desember 2006.

Den tyske admiralen sier at hans styrker er der for å sikre at “ingen våpen blir fraktet [til Hizbollah] sjøveien”. Han har “ingen indikasjoner på at vi ikke utfører vår oppgave”.
Det høres jo betryggende ut. Spørsmålet er hva det betyr i praksis. Det er som følger:

FN-skipene skal “praie” alle skip som går mot Libanon. De skal sjekke en liste på 14 spørsmål. Dersom FN-personellet synes at noe er mistenkelig, skal de ikke borde skipet eller kontrollere nærmere. De skal henvise det mistenkelige skipet til den libanesiske marinen. Det har skjedd 3 – tre – ganger siden FN-skipene kom på plass. I alt har ca. 1600 skip passert, en del av dem fra Iran. Og har skipene papirene i orden, går det ganske greit.
En stor del av besetningen på de libanesiske marineskipene er shia-muslimer og sympatiserer med Hizbollah. Det er lite trolig at noen libaneser vil sette sitt eget og sin families liv og helse i fare ved å “finne” noe ulovlig.

[Yaron skriver riktignok ikke at det finnes en slik trussel mot libanesiske marinegaster. Men han skriver at han ikke får lov til å oppgi navn på tyske marinegaster fordi det kan føre til terrortrusler mot dem selv og/eller deres familie. Da kan jo enhver tenke sitt.]

Så i praksis er det helt fritt for Iran å sende alle de våpen det ønsker til Hizbollah sjøveien. Og det er minst like åpent landeveien. Så har da også Hizbollah hevdet for lengst at de nå har mer våpen enn før krigen i sommer. Det meste tyder på at det er riktig.

Og Israel har igjen fått en lærepenge angående hva FN-resolusjoner og internasjonale “garantier” er verd: Ingenting.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelLitt om Golda Meir på 1920-tallet
Neste artikkelIsrael har planer om å angripe iranske anlegg med taktiske atomvåpen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise