Mer kunnskap om Holocaust

Det amerikanske Holocaust-museet forsker på hva som egentlig skjedde under Holocaust og hvordan systemet utviklet seg like fra Hitler kom til makten i Tyskland i 1933.

De kan gjøre bruk av 2 millioner dokumenter som nylig er blitt frigitt. Dokumentene har ligget i arkivene til den International Tracing Service (oppsporingstjenesten), en underavdeling av det internasjonale Røde Kors som har holdt til i den tyske byen Bad Arolsen. De 11 landene som styrer ITS har opphevet forbudet mot denne forskningen. Forbudet skulle “sikre ofrenes personvern”.

Bare noe uker etter at Hitler kom til makten, ble nazistenes første konsentrasjonsleirer tatt i bruk. Ulike grupper av “uønskede personer” ble stengt inne i leirer, fengsler og straffesentre over hele det området hvor tyskerne styrte.

Forskerne har funnet 500 bordeller hvor utenlandske kvinner ble stilt til tjeneste for tyske offiserer. Det var mer enn 100 “barnesentre” hvor kvinner i arbeidsleirer ble tvunget til abort eller hvor nyfødte barn ble tatt fra moren og drept så hun raskt kunne vende tilbake til arbeidet. Et rundskriv fra november 1943 gjør det klart at ingen utenforstående skal få se eller høre om disse fasilitetene.

Da krigen var over, var to av tre jøder i Europa fra før krigen døde. Men også andre “uønskede elementer” var rammet. Det var blant andre sigøynere, kommunister, sosialdemokrater, homoseksuelle og vanlige kriminelle. Og ikke minst Jehovas vitner. De ble forbudt i 1935 fordi de ikke ville synge nazi-sanger, gjøre Hitler-hilsen, gjøre militærtjeneste eller stemme ved valgene.

Da forskerne begynte arbeidet, trodde de at det i alt var 5-7.000 steder hvor ulike “uønskede” mennesker ble stengt inne for kortere eller lengre perioder og torturert, satt til tvangsarbeid eller drept. Men nå har de funnet ca. 20.000 steder. Av dem var det seks leirer som var innrettet på å drepe flest mulig jøder så raskt som mulig: Auschwitz, Chelmno, Belzec, Sobibor, Treblinka og Majdanek.

Kilde: En artikkel fra Associated Press, gjengitt i Jerusalem Post 24. desember 2006.

 

 

Forrige artikkelKaster seg inn i lederkampen i Ap
Neste artikkelRice og Olmert drøfter veien videre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no