Hvem er Gabi Ashkenazi?

Generalløytnant Gabi Ashkenazi er den 19. forsvarssjef i Israels historie. Han overtok etter Dan Halutz 14. februar 2007.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ashkenazi ble født i Israel i 1954.

Han kan se tilbake på en omfattende karriere som operativ offiser, men har også studert statsvitenskap. I tillegg til militær utdanning i Israel har han gått “US Marines Training Command School”.

I 1972 startet Ashkenazi sin militære karriere i Golani-brigaden. Ett år senere deltok han i Yom Kippur-krigen. Senere på 1970-tallet deltok Ashkenazi i Entebbe-operasjonen og Litani-operasjonen i Sør-Libanon.

I 1980 ble han sjef for en bataljon i Golani-brigaden. Under den første Libanon-krigen var han nestkommanderende i brigaden. Fra 1986 til 1988 vant Ashkenazi popularitet blant Israels kampsoldater som sjef for Golani-brigaden. Deretter tjenestegjorde han som etterretningssjef ved IDFs Nordkommando.

På 1990-tallet var Ashkenazi sjef for en pansret brigade ved nordkommandoen, sjef for IDFs sivil-administrasjon i Sør-Libanon og operasjonssjef ved generalstaben. Sommeren 1998 ble han utnevnt til sjef for nordkommandoen.

I 2002 ble Ashkenazi utnevnt til viseforsvarssjef. Han sa opp to år senere, da statsminister Ariel Sharon foretrakk luftgeneralen Dan Halutz som ny forsvarssjef.

Det hører med til historien at Ashkenazi og Halutz vokste opp sammen på moshaven Hagor i Sharon-regionen. De skal ha vært klassekamerater, i følge en artikkel i Yedioth Aharonoth.

Ashkenazi kommer fra stilling som ekspedisjonssjef ved Forsvarsdepartementet. Han tiltrådte denne stillingen i slutten av juli 2006, etter utbruddet av krigen mot Hizbollah.

Han er far til to barn.

Ashkenazis bror, Avi Ashkenazi, er brigader i IDF.

Hovedkilde: En artikkel i Yedioth Aharonoth 22. januar 2007.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKritiserer rask bosetningsvekst
Neste artikkelLager strategidokument for NATO-medlemsskap
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise