Hva blir konsekvensen av en atombombe over Tel-Aviv?

En hydrogenbombe over Tel-Aviv vil kunne drepe 700.000 mennesker umiddelbart, og skade ytterligere 1,5 millioner.

Hva blir konsekvensen av en atombombe over Tel-Aviv?


En hydrogenbombe over Tel-Aviv vil kunne drepe 700.000 mennesker umiddelbart, og skade ytterligere 1,5 millioner.

Flammebølgen vil nå Hadera i nord, Jerusalem i øst og Ashkelon i sør – og sjokkbølgen vil nå enda lenger. [Israels befolkning er ca. 7 millioner.]

En 20 kilotonns bombe, på størrelse med Hiroshima- og Nagasaki-bombene, vil direkte berøre en befolkning på 1,5 millioner. 250.000 mennesker vil bli drept umiddelbart og 500.000 vil bli skadet, de fleste alvorlig.

En 100 kilotonns bombe vil spre sjokkbølger helt til Netanya, Ariel og Ashdod. Av de 2,5 millioner innbyggerne i området vil en halv million bli drept og en million skadet.

Det er avisen Ha’aretz som presenterer “hårreisende” beregninger for hvilke konsekvenser et atomangrep over Tel-Aviv vil få for Israel.

– Det må bemerkes at disse beregningene er basert på kun én eksplosjon. Det er lett å tenke seg hva som vil skje dersom flere atombomber blir sluppet, skriver Reuven Pedatzur og Yitzhak Yaakov. Korttids- og langtidseffekter av radioaktivt støv er ikke tatt med i kalkulasjonen.

Yitzhak Yaakov er en pensjonert brigader. Han var tidligere sjef for forskning- og utviklingsavdelingen i IDF.

 

Forrige artikkelVi må gi PA tid til å anerkjenne Israel
Neste artikkelInviterer arabiske ledere til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.