Hva blir konsekvensen av en atombombe over Tel-Aviv?

En hydrogenbombe over Tel-Aviv vil kunne drepe 700.000 mennesker umiddelbart, og skade ytterligere 1,5 millioner.
Hva blir konsekvensen av en atombombe over Tel-Aviv?


En hydrogenbombe over Tel-Aviv vil kunne drepe 700.000 mennesker umiddelbart, og skade ytterligere 1,5 millioner.

Flammebølgen vil nå Hadera i nord, Jerusalem i øst og Ashkelon i sør – og sjokkbølgen vil nå enda lenger. [Israels befolkning er ca. 7 millioner.]

En 20 kilotonns bombe, på størrelse med Hiroshima- og Nagasaki-bombene, vil direkte berøre en befolkning på 1,5 millioner. 250.000 mennesker vil bli drept umiddelbart og 500.000 vil bli skadet, de fleste alvorlig.

En 100 kilotonns bombe vil spre sjokkbølger helt til Netanya, Ariel og Ashdod. Av de 2,5 millioner innbyggerne i området vil en halv million bli drept og en million skadet.

Det er avisen Ha’aretz som presenterer «hårreisende» beregninger for hvilke konsekvenser et atomangrep over Tel-Aviv vil få for Israel.

– Det må bemerkes at disse beregningene er basert på kun én eksplosjon. Det er lett å tenke seg hva som vil skje dersom flere atombomber blir sluppet, skriver Reuven Pedatzur og Yitzhak Yaakov. Korttids- og langtidseffekter av radioaktivt støv er ikke tatt med i kalkulasjonen.

Yitzhak Yaakov er en pensjonert brigader. Han var tidligere sjef for forskning- og utviklingsavdelingen i IDF.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVi må gi PA tid til å anerkjenne Israel
Neste artikkelInviterer arabiske ledere til Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise