Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FNs hån av «menneskerettighetene»

FNs tidligere generalsekretær, Kofi Annan, kalte FNs menneskerettighetskommisjon for "en skygge over hele FNs system". Det kom ofte ubalanserte fordømmelser av Israel derfra. Men noen få ganger i året gikk kommisjonen også til angrep på noen av de landene som bryter menneskerettighetene mest, langt mer enn Israel kan sies å gjøre.

Så skulle FN-systemet reformeres. Kommisjonen ble sommeren 2006 nedlagt og byttet ut med FNs Menneskerettighetsråd (United Nations Human Rights Council).

Det nye rådet hadde et møte i Genève i juni 2007, altså etter ca. et år. Der la to rapportører fram hver sin rapport som fordømte regjeringene på Cuba og i Hviterussland for brudd på menneskerettighetene. Det var den gamle kommisjonen som hadde utnevnt rapportørene. Nå fikk de begge sparken. Rådets formann, som er fra Mexico, fikk vedtatt det. Han sa ganske enkelt at dette var alle enige om, så det var ikke nødvendig med avstemning. En slik detalj som at Canadas ambassadør protesterte høylydt på «enigheten», tok han ikke hensyn til.

Til gjengjeld var det ikke så mange andre som protesterte. EU, for eksempel, synes nok at situasjonen «absolutt ikke er ideell». Men «vi har et grunnlag vi kan arbeide ut fra». Demokratier som India, Sør-Afrika og Indonesia støtter de islamske statene. Og formannen som fikk det «enstemmige» forslaget gjennom er, som nevnt, fra Mexico.

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch, som holder til i New York, synes også at rådets arbeid er nesten i orden. I hvert fall er det lagt «et grunnlag for dets [rådets] framtidige arbeid».

Hva det arbeidet skal bestå i, er gjort ganske klart. Rådet har vedtatt å ha ett fast punkt på sin saksliste: «Menneskerettighets-situasjonen i Palestina og andre okkuperte arabiske områder».

Rådet sendte riktignok noen utsendinger til Darfur i Sudan, hvor minst 200.000 er drept de senere årene. Men da de kom tilbake med kritikk av den sudanesiske regjeringen, nektet rådet å godkjenne rapporten eller arbeide for å gjennomføre anbefalingene der.

Så i løpet av det året rådet har eksistert, har det vedtatt 11 (noen sier 9) resolusjoner mot den eneste jødiske stat i verden. Summen av resolusjoner mot alle andre land i verden er 0 – null. Folkemord i Sudan, barneslaveri og religiøs forfølgelse i Kina, masseundertrykkelse i Zimbabwe og Burma, stats-støttede mord i Syria og Russland, vold i Irak og så videre, har liten interesse for dem som skal kjempe for «menneskerettighetene». Det viktige er å få kritisert Israel.
Og slik vil altså verden tydeligvis ha det. Det står ingenting om hva Norge mener i vår kildeartikkel. Men vi frykter det verste.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post 26. juni 2007 av Jackson Diehl. Han er redaktør (deputy editorial page editor) i Washington Post.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart