Shimon Peres – Israels niende president

President Shimon Peres fortalte om et besøk til sitt fødested i Hvite-Russland da han ble innsatt som president søndag 15. juli 2007.
 

President Shimon Peres og Knesset-leder Dalia Itzik går forbi æresvakten. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)

 

 

– Hele landsbyen var brent ned. Jeg stod med tårer i øynene ved siden av stenhaugen som dekket massegraven hvor de siste jødene lå. De ble ledet til synagogen, som var bygget av tre, og brent levende, sa Peres. Han mistet to av sine besteforeldre i denne brannen.

– Jeg ønsket at jeg kunne hviske i øret deres om vår uavhengighet og fortelle dem om vår sterke hær, om Dimona, om Entebbe – om det enestående privilegium for deres barnebarn i å delta i gjenreisningen av ruinene til vårt folk, til å gi sant innhold til uttrykket «Aldri igjen».

Peres avsluttet talen sin med ordene: «Lenge leve de israelske forsvarsstyrkene og staten Israel.»
Hele talen til Shimon Peres


Byste av Moshe Katsav, forgjengeren til Shimon Peres. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)

 

 

 

 

 

President Shimon Peres blar i aviser. (Foto: Ohayon Avi, GPO)

 


Benjamin Netanyahu (t.h.) og Reuven Rivlin gratulerer Shimon Peres med seier i presidentvalget 13. juni. (Foto: Milner Moshe, GPO)

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTusenvis av nye «israelske» akademikere
Neste artikkelAraber stjal våpen og skjøt sikkerhetsvakt
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise