Vannmangel i Egypt

Det er store problemer med vannforsyningen til befolkningen i Egypt. Byfolk får ikke drikkevann og bønder får ikke vann til jordene.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Nå i sommer har ulike deler av Kairo manglet drikkevann i ukevis, i minst en bydel i opptil to måneder. Noen ganger sender myndighetene en brannbil så folk kan fylle drikkevann fra den.

Ifølge rykter som går, er korrupsjon en viktig grunn til problemene. For eksempel bestikker forretningsfolk ledere innenfor vannforsyningen for at de skal omdirigere vann fra ulike bydeler til byggeprosjekter. Det sies også at de dirigerer vann til rike bydeler så beboerne der kan fylle opp svømmebassengene sine.

En annen grunn er at det ikke er noen vannavgift. Derfor er det ingen penger til å vedlikeholde og bygge ut ledningsnettet og infrastrukturen ellers.

Når vannet uteblir i en bydel, blir folk tvunget til å kjøpe vann på flasker, ellers vil de tørste i hjel. Dette er ofte fattigfolk som egentlig ikke har råd til det. Og å dusje blir nesten umulig.

Dr. Maghawry Diab er ekspert på vann. Han sier at i Egypt er det korrupsjon og urett i forbindelse med vannforsyningen. Han sier også at det er en sammenheng mellom forurenset vann og lever- og nyresykdommer som er vanlige i noen områder.
Ifølge en artikkel i en egyptisk avis er det ikke nok vann i over 52 % av landsbyene i Egypt. I 240 landsbyer er det ikke innlagt vann i det hele tatt.

Holdt for narr
Noe av det som svir mest for folk som sliter med vannmangel, er den reaksjonen som møter dem når de henvender seg til offentlige kontorer. Et sted lover de stadig at vannet skal komme på 15 minutter, noe som ikke skjer. En funksjonær svarte: “Dere har en president, klag til ham.” En annen: “Nilen er tørr. Klag til Gud.”

Kilde: En artikkel av Roee Nahmias på Ynet (Yediot Aharonot) 29. juli 2007, som bygger på stoff fra egyptiske aviser.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKritiserer Netanyahu for valg av hovedkvarter
Neste artikkelIDF avdekket terror-tunnel
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise