– Syria fortsetter sine politiske drap

Beirut er igjen rystet av en kraftig bilbombe, og mange rekker en anklagende pekefinger mot Damaskus. – Syria er tilbake og dreper flere av våre anti-syriske politikere, ropte en blodig forretningsmann, Emile Abou Hamad, som overlevde eksplosjonen. Titalls mennesker drept i bomber Målet for gårsdagens politiske drap var det kristne parlamentsmedlemmet Antoine Ghanem (64). Den kraftige […]

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Beirut er igjen rystet av en kraftig bilbombe, og mange rekker en anklagende pekefinger mot Damaskus.

– Syria er tilbake og dreper flere av våre anti-syriske politikere, ropte en blodig forretningsmann, Emile Abou Hamad, som overlevde eksplosjonen.

Titalls mennesker drept i bomber
Målet for gårsdagens politiske drap var det kristne parlamentsmedlemmet Antoine Ghanem (64). Den kraftige bilbomben tok livet av minst seks andre personer og skadet 56.

Ghanem er den åttende anti-syriske libaneseren som er drept siden 2005, i følge den libanesiske avisen Daily Star. Flere titalls uskyldige mennesker har omkommet i de brutale likvidasjonene, og enda flere er skadet.

I juni ble Walid Eido drept sammen med ni andre mennesker. Også Eido støttet den sittende regjeringen og var kritisk til Syrias innflytelse i Libanon. Etter drapet på Eido ble Ghanem og andre anti-syriske politikere sendt til utlandet for å beskytte dem mot angrep. For kort tid siden vendte de tilbake til Libanon under strenge sikkerhetstiltak, men dette var altså ikke tilstrekkelig nok til å beskytte Ghanem.

Presidentvalg
I Syria blir anklagene avvist. “I motsetning til siste likvidasjon, var Damaskus rask til å fordømme drapet på Ghanem,” skriver Rym Ghazal i Daily Star.

Libanesiske regjeringskilder knytter bilbomben til prosessen med å utpeke ny president i Libanon. Den nåværende presidenten, Emile Lahoud, er lojal mot myndighetene i Damaskus.

Relaterte artikler:
Syria er dypt involvert i terror
Et strengt, totalitært system

Forrige artikkelBekrefter israelsk luftoperasjon i Syria
Neste artikkelSyria og Nord-Korea i samtaler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.