Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Syria fortsetter sine politiske drap

Beirut er igjen rystet av en kraftig bilbombe, og mange rekker en anklagende pekefinger mot Damaskus.

– Syria er tilbake og dreper flere av våre anti-syriske politikere, ropte en blodig forretningsmann, Emile Abou Hamad, som overlevde eksplosjonen.

Titalls mennesker drept i bomber
Målet for gårsdagens politiske drap var det kristne parlamentsmedlemmet Antoine Ghanem (64). Den kraftige bilbomben tok livet av minst seks andre personer og skadet 56.

Ghanem er den åttende anti-syriske libaneseren som er drept siden 2005, i følge den libanesiske avisen Daily Star. Flere titalls uskyldige mennesker har omkommet i de brutale likvidasjonene, og enda flere er skadet.

I juni ble Walid Eido drept sammen med ni andre mennesker. Også Eido støttet den sittende regjeringen og var kritisk til Syrias innflytelse i Libanon. Etter drapet på Eido ble Ghanem og andre anti-syriske politikere sendt til utlandet for å beskytte dem mot angrep. For kort tid siden vendte de tilbake til Libanon under strenge sikkerhetstiltak, men dette var altså ikke tilstrekkelig nok til å beskytte Ghanem.

Presidentvalg
I Syria blir anklagene avvist. «I motsetning til siste likvidasjon, var Damaskus rask til å fordømme drapet på Ghanem,» skriver Rym Ghazal i Daily Star.

Libanesiske regjeringskilder knytter bilbomben til prosessen med å utpeke ny president i Libanon. Den nåværende presidenten, Emile Lahoud, er lojal mot myndighetene i Damaskus.

Relaterte artikler:
Syria er dypt involvert i terror
Et strengt, totalitært system


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart