– Syria fortsetter sine politiske drap

Beirut er igjen rystet av en kraftig bilbombe, og mange rekker en anklagende pekefinger mot Damaskus. - Syria er tilbake og dreper flere av våre anti-syriske politikere, ropte en blodig forretningsmann, Emile Abou Hamad, som overlevde eksplosjonen. Titalls mennesker drept i bomber Målet for gårsdagens politiske drap var det kristne parlamentsmedlemmet Antoine Ghanem (64). Den kraftige bilbomben tok livet av minst seks andre personer og skadet 56. Ghanem er den åttende anti-syriske libaneseren som er drept siden 2005, i følge den libanesiske avisen Daily Star. Flere titalls uskyldige mennesker har omkommet i de brutale likvidasjonene, og enda flere er skadet. I juni ble Walid Eido drept sammen med ni andre mennesker. Også Eido støttet den sittende regjeringen og var kritisk til Syrias innflytelse i Libanon. Etter drapet på Eido ble Ghanem og andre anti-syriske politikere sendt til utlandet for å beskytte dem mot angrep. For kort tid siden vendte de tilbake til Libanon under strenge sikkerhetstiltak, men dette var altså ikke tilstrekkelig nok til å beskytte Ghanem. Presidentvalg I Syria blir anklagene avvist. "I motsetning til siste likvidasjon, var Damaskus rask til å fordømme drapet på Ghanem," skriver Rym Ghazal i Daily Star. Libanesiske regjeringskilder knytter bilbomben til prosessen med å utpeke ny president i Libanon. Den nåværende presidenten, Emile Lahoud, er lojal mot myndighetene i Damaskus. Relaterte artikler: Syria er dypt involvert i terror Et strengt, totalitært system

Beirut er igjen rystet av en kraftig bilbombe, og mange rekker en anklagende pekefinger mot Damaskus.

– Syria er tilbake og dreper flere av våre anti-syriske politikere, ropte en blodig forretningsmann, Emile Abou Hamad, som overlevde eksplosjonen.

Titalls mennesker drept i bomber
Målet for gårsdagens politiske drap var det kristne parlamentsmedlemmet Antoine Ghanem (64). Den kraftige bilbomben tok livet av minst seks andre personer og skadet 56.

Ghanem er den åttende anti-syriske libaneseren som er drept siden 2005, i følge den libanesiske avisen Daily Star. Flere titalls uskyldige mennesker har omkommet i de brutale likvidasjonene, og enda flere er skadet.

I juni ble Walid Eido drept sammen med ni andre mennesker. Også Eido støttet den sittende regjeringen og var kritisk til Syrias innflytelse i Libanon. Etter drapet på Eido ble Ghanem og andre anti-syriske politikere sendt til utlandet for å beskytte dem mot angrep. For kort tid siden vendte de tilbake til Libanon under strenge sikkerhetstiltak, men dette var altså ikke tilstrekkelig nok til å beskytte Ghanem.

Presidentvalg
I Syria blir anklagene avvist. «I motsetning til siste likvidasjon, var Damaskus rask til å fordømme drapet på Ghanem,» skriver Rym Ghazal i Daily Star.

Libanesiske regjeringskilder knytter bilbomben til prosessen med å utpeke ny president i Libanon. Den nåværende presidenten, Emile Lahoud, er lojal mot myndighetene i Damaskus.

Relaterte artikler:
Syria er dypt involvert i terror
Et strengt, totalitært system

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBekrefter israelsk luftoperasjon i Syria
Neste artikkelSyria og Nord-Korea i samtaler
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise