– Fem grunner til å bombe Iran nå

USA eller Israel må bombe Irans atomprogram før det er for sent, mener Michael Freund. Han lister opp fem argumenter i en artikkel i Jerusalem Post 20. november: For det første vil iranske atomvåpen endre hele maktbalansen i Midtøsten, til klar fordel for radikal shia-muslimsk fundamentalisme. Teheran vil kunne true sine naboer og drive utpressing for å fremme sine fanatiske, revolusjonære mål. For det andre vil Iran være en eksistensiell trussel mot Israel, og til syvende og sist også for Vesten. Iran har allerede raketter som kan nå hele Europa. - Alle disse rakettene kan bære atomstridshoder, understreker Freund. For det tredje vil et atom-Iran skape mer ekstremisme blant de arabiske nabolandene, i et forsøk på å blidgjøre ayatollahene. For det fjerde vil Irans atomprogram, hvis det ikke blir stanset, utløse et storstilt våpenkappløp i området. Egypt og Saudi-Arabia har allerede varslet at de vil bygge sine egne atomanlegg. For det femte vil Iran kunne dele sine atomvåpen med en av de mange anti-Israel og anti-Amerika terrorgruppene som de støtter. - Ønsker vi virkelig å ta sjansen på at terrorister endelig skal få hånd om atomvåpen? spør Freund. Kritikere påpeker at et angrep på Iran vil være vanskelig å gjennomføre rent praktisk, politisk farlig og skape veldig alvorlige følger. Freund mener hans argumenter veier tyngre enn disse motargumentene. Han erklærer seg enig med USAs tidligere FN-ambassadør John Bolton, som sa til New York Times 9. november: "Valget er ikke mellom verden som den er i dag og bruk av makt. Valget er mellom bruk av makt og et Iran med atomvåpen." - Stopp atom-ayatollahene nå Michael Freund hadde et liknende innlegg i Jerusalem Post i midten av februar. Det het "Stopp atom-ayatollahene nå". - Mindre enn 160 mil øst for Tel Aviv forberedes et nytt Auschwitz, mens verden ser på og gjør så godt som ingenting, skrev han den gang. "Trusselen mot det jødiske folk, og hele den vestlige verden, er ikke mindre alvorlig enn det den var for seks tiår siden i Europa." - Angrepet på Iran må være "så raskt og så hardt og så smertefullt som mulig", understreket han. Irans president Mahmoud Ahmadinejad har gjentatte ganger gjort det klar hvilke planer han har. Freund kommer med et sitat fra Ahmadinejad fra Holocaust-fornekter konferansen i desember 2006: - Livskurven til zionist-regimet har begynt å falle, og går nå ned mot sitt [endelige] fall... Zionist-regimet vil bli utslettet, og menneskeheten vil bli frigjort, sa Ahmadinejad. Etter at han har kvittet seg med Israel, står Vesten for tur, mener Freund. Michael Freund var kommunikasjonsmedarbeider til statsminister Benjamin Netanyahu fra 1996 til 1999.    
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

USA eller Israel må bombe Irans atomprogram før det er for sent, mener Michael Freund.

Han lister opp fem argumenter i en artikkel i Jerusalem Post 20. november:

For det første vil iranske atomvåpen endre hele maktbalansen i Midtøsten, til klar fordel for radikal shia-muslimsk fundamentalisme. Teheran vil kunne true sine naboer og drive utpressing for å fremme sine fanatiske, revolusjonære mål.

For det andre vil Iran være en eksistensiell trussel mot Israel, og til syvende og sist også for Vesten. Iran har allerede raketter som kan nå hele Europa.

– Alle disse rakettene kan bære atomstridshoder, understreker Freund.

For det tredje vil et atom-Iran skape mer ekstremisme blant de arabiske nabolandene, i et forsøk på å blidgjøre ayatollahene.

For det fjerde vil Irans atomprogram, hvis det ikke blir stanset, utløse et storstilt våpenkappløp i området. Egypt og Saudi-Arabia har allerede varslet at de vil bygge sine egne atomanlegg.

For det femte vil Iran kunne dele sine atomvåpen med en av de mange anti-Israel og anti-Amerika terrorgruppene som de støtter.

– Ønsker vi virkelig å ta sjansen på at terrorister endelig skal få hånd om atomvåpen? spør Freund.

Kritikere påpeker at et angrep på Iran vil være vanskelig å gjennomføre rent praktisk, politisk farlig og skape veldig alvorlige følger.

Freund mener hans argumenter veier tyngre enn disse motargumentene. Han erklærer seg enig med USAs tidligere FN-ambassadør John Bolton, som sa til New York Times 9. november: “Valget er ikke mellom verden som den er i dag og bruk av makt. Valget er mellom bruk av makt og et Iran med atomvåpen.”

– Stopp atom-ayatollahene nå
Michael Freund hadde et liknende innlegg i Jerusalem Post i midten av februar. Det het “Stopp atom-ayatollahene nå”.

– Mindre enn 160 mil øst for Tel Aviv forberedes et nytt Auschwitz, mens verden ser på og gjør så godt som ingenting, skrev han den gang. “Trusselen mot det jødiske folk, og hele den vestlige verden, er ikke mindre alvorlig enn det den var for seks tiår siden i Europa.”

– Angrepet på Iran må være “så raskt og så hardt og så smertefullt som mulig”, understreket han.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har gjentatte ganger gjort det klar hvilke planer han har. Freund kommer med et sitat fra Ahmadinejad fra Holocaust-fornekter konferansen i desember 2006:

– Livskurven til zionist-regimet har begynt å falle, og går nå ned mot sitt [endelige] fall… Zionist-regimet vil bli utslettet, og menneskeheten vil bli frigjort, sa Ahmadinejad.

Etter at han har kvittet seg med Israel, står Vesten for tur, mener Freund.

Michael Freund var kommunikasjonsmedarbeider til statsminister Benjamin Netanyahu fra 1996 til 1999.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSoldat drept i jeep-ulykke
Neste artikkelLikud like stort som Kadima og Ap
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise