– Araberne kom i frykt for Iran

Araberne kom til Annapolis, ikke fordi de elsker Israel, men fordi de hater iranerne mer enn Israel.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Saudi-Arabia har ikke noe ønske om å opprette diplomatiske forbindelser med Israel, og vil ikke en gang håndhilse på israelerne.

– På mandag kastet tjenestemenn ved den saudi-arabiske ambassaden ut alle jødiske journalister fra Israel som prøvde å dekke møtet til de arabiske utenriksministrene – mens arabiske journalister med israelsk statsborgerskap fikk lov til å bli. Hvem sier det ikke er diskriminering? skriver Ha’aretz-korrespondenten Avi Issacharoff.

Han mener toppmøtet vil forsterke splittelsen mellom de ekstremistiske landene og organisasjonene i Midtøsten, ledet av Iran, og de mer moderate sunni-landene ledet av Saudi-Arabia.

Inntil for noen få måneder siden var Saudi-Arabia en av de beste vennene til de islamske organisasjonene i det palestinske samfunnet. Nå blir landet kraftig kritisert av ledere i Hamas og Islamsk Jihad.

Saudi-Arabia fikk det de ba om på Annapolis – en tidsfrist for en endelig fredsavtale. Sjansene for at en avtale mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene kan signeres før president George W. Bush går av er imidlertid veldig liten. Hovedpunktene virker umulige å løse, avslutter Issacharoff.

Vekslet ord med Saud al-Faisal
Jerusalem Post-korrespondenten David Horovitz klarte å komme mer inn på livet av den saudi-arabiske utenriksministeren Saud al-Faisal, selv om han er jødisk israeler.

Ved en tilfeldighet gikk al-Faisal foran Horovitz på vei ut av møtesalen i Annapolis.

– Hva mener du? Var dette en god start? spurte Horovitz.

Al-Faisal fortsatte å gå, så stanset han, snudde seg og sa: “En god start, hvis det kan lede til en god slutt.”

Horovitz skulle ønske han kunne melde at dette var det første offisielle intervjuet den saudiske lederen gav til en israelsk journalist etter Annapolis-møtet, men så enkelt er det ikke.

– Jeg er sikker på at Faisal ikke hadde noen idé om hvilket lands media jeg representerte, og dersom han visste det, ville han bare gått videre, skriver Horovitz.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelErklæringen ble ferdig like før opplesning
Neste artikkelAvtale én ting, gjennomføring noe annet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise