Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Lærerne må tilbake på jobb

De streikende lærerne i Israel ønsker ikke å komme til enighet med staten, hevder avisen Ha'aretz i en lederartikkel.

De streikende lærerne i Israel ønsker ikke å komme til enighet med staten, hevder avisen Ha’aretz i en lederartikkel.

Regjeringen ba tirsdag arbeidsretten om å avblåse streiken til Ungdomsskolens Lærerforening (SSTA), ved hjelp av tvungen lønnsnemnd.

Etter flere runder med forhandlinger mellom partene, er det nå helt klart at SSTA ikke er ute etter å komme til enighet med staten. Trolig vil de også torpedere en avtale regjeringen nylig har signert med den store unionen Nasjonal lærerforening.

Tre viktige vilkår fra SSTA har regjeringen godtatt:
– Lærere både i barne- og ungdomstrinnet vil få en lønnsøkning på 8,5 prosent, i mot at de arbeider lengre dager.
– Samtidig har regjeringen lovet arbeidsretten at de vil plusse på 20.000 undervisningstimer i 2008, samt «presentere en mangeårig plan for å legge til undervisningstimer i utdanningssystemet».
– Regjeringen vil også sørge for å senke antallet studenter/elever i hver klasse. For å få til dette har man sagt seg villig til å bruke penger over mange år fremover.

Likevel virker det som SSTA ignorerer alt de har oppnådd. I stedet flyter de på den støtten de har i den israelske befolkningen, og drar dermed denne saken ut av alle proporsjoner.

Styreleder i fagforeningen, Ran Erez, har gått så langt som å si at han ikke stoler på løftene fra regjeringen og derfor ikke vil gå med på avtalen. Han krever detaljerte planer for hvordan implementeringen av løftene skal foregå, noe som selvfølgelig er et håpløst krav i en streik, mener avisen.

SSTA har lykkes med å få antallet elever i klassene og de lave lærerlønningene på den politiske agendaen. Dette er en betydelig oppnåelse, og man må sikre at det faktisk blir gjennomført. Likevel kan fagforeningen ikke gjøre annet enn å la staten selv bestemme hvordan den ønsker å gjennomføre sine lovnader. Når alt kommer til alt, er det regjeringens rett å bestemme hvordan de vil disponere midlene. Derfor, med tanke på hva man faktisk har oppnådd, er det ikke lenger forsvarlig å hindre 550.000 elever fra å motta den undervisningen de i utgangspunktet har krav på.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart