– Tostats-løsning eller slutt på Israel

STATSMINISTER EHUD OLMERT:

Statsminister Ehud Olmert forklarte onsdag hvorfor han arbeider for en tostats-løsning på den israelsk-palestinske konflikt, til tross for en “svak” fredspartner i PA-formann Mahmoud Abbas.

– Hvis dagen kommer at tostats-løsningen faller sammen, og vi står overfor en Sør-Afrika-aktig kamp for like stemmerettigheter (også for palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen), da, så snart det skjer, vil staten Israel være ferdig, sa Olmert til Ha’aretz. I en situasjon med én stat mellom Jordan-elven og Middelhavet vil palestinerne raskt kunne komme i flertall og Israel som en jødisk stat er historie.

– De jødiske organisasjonene, som var vår maktbase i Amerika, vil være de første til å gå ut mot oss, fordi de vil si at de ikke kan støtte en stat som støtter demokrati og like rettigheter for alle innbyggere, fortsetter Olmert.

Statsministeren sa lignende ting for fire år siden, da han var visestatsminister i Ariel Sharons regjering. Det var første gang han presenterte planene om å trekke Israel ut av store deler av de okkuperte områdene.

Både i forkant og etterkant av Annapolis har statsminister Ehud Olmert tonet ned betydningen av konferansen.

– Dette var ikke noe som skulle endre historien, sa han onsdag. Olmert mener Israel ikke har forpliktet seg til noen deadline i forhandlingene i det hele tatt. Dersom man når frem til en omfattende avtale, vil den likevel ikke bli satt ut i livet før palestinerne oppfyller sine forpliktelser til å bekjempe terror, understreket statsministeren.

– Dette må gjelde både Vestbredden og Gaza-stripen, sa Olmert.

 

Forrige artikkelFire Hamas-soldater drept i rakettangrep
Neste artikkelVi vil kjempe sammen med Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.