Hvor mye visste tyskerne om Holocaust?

Tyskerne hadde grunnlag for å forstå hvilken skjebne jødene gikk i møte under Holocaust, konkluderer den tyske historikeren Peter Longerich i boken "Dette visste vi ikke noe om!". Samtidig holdt naziregimet tilbake opplysninger om hvor og hvordan utryddelsen fant sted. - Longerich har skrevet en rystende bok om dødelig maktmanipulering skriver Aftenpostens Nils Morten Udgaard i sin anmeldelse. Bygger på nye kilder Boken gir svar på mange spørsmål. Hva visste den vanlige tyske kvinne og mann om Holocaust? Hvordan ble den nasjonalsosialistiske "jødepolitikken" framstilt i Hitler-regimets propaganda? Hvordan reagerte folk flest på rykter og beretninger om nazistenes systematiske mord på Europas jøder? Basert på nye kilder forteller den tyske historiker Peter Longerich om den rystende virkeligheten i Tyskland før og under den andre verdenskrig. Han viser oss hvorledes den tyske befolkningen forholdt seg til jødeforfølgelsenes ulike faser - diskrimineringen, segregasjonen, fordrivelsen, deportasjonen og det endelige massemordet. Forfatteren Peter Longerich (bildet) ble født i Krefeld i 1955. Han er professor i nyere tysk historie og direktør for Research Centre for the Holocaust and Twentieth-Century History ved Royal Holloway College ved Universitetet i London.  

Tyskerne hadde grunnlag for å forstå hvilken skjebne jødene gikk i møte under Holocaust, konkluderer den tyske historikeren Peter Longerich i boken «Dette visste vi ikke noe om!».

Samtidig holdt naziregimet tilbake opplysninger om hvor og hvordan utryddelsen fant sted.

– Longerich har skrevet en rystende bok om dødelig maktmanipulering skriver Aftenpostens Nils Morten Udgaard i sin anmeldelse.

Bygger på nye kilder
Boken gir svar på mange spørsmål. Hva visste den vanlige tyske kvinne og mann om Holocaust? Hvordan ble den nasjonalsosialistiske «jødepolitikken» framstilt i Hitler-regimets propaganda? Hvordan reagerte folk flest på rykter og beretninger om nazistenes systematiske mord på Europas jøder?

Basert på nye kilder forteller den tyske historiker Peter Longerich om den rystende virkeligheten i Tyskland før og under den andre verdenskrig. Han viser oss hvorledes den tyske befolkningen forholdt seg til jødeforfølgelsenes ulike faser – diskrimineringen, segregasjonen, fordrivelsen, deportasjonen og det endelige massemordet.

Forfatteren Peter Longerich (bildet) ble født i Krefeld i 1955. Han er professor i nyere tysk historie og direktør for Research Centre for the Holocaust and Twentieth-Century History ved Royal Holloway College ved Universitetet i London.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRegjeringen ignorerer ulovlig bygging i Negev
Neste artikkelHJH og Yad Sarah – 15 års samarbeid
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise