Hvor mye visste tyskerne om Holocaust?

Tyskerne hadde grunnlag for å forstå hvilken skjebne jødene gikk i møte under Holocaust, konkluderer den tyske historikeren Peter Longerich i boken “Dette visste vi ikke noe om!”. Samtidig holdt naziregimet tilbake opplysninger om hvor og hvordan utryddelsen fant sted. – Longerich har skrevet en rystende bok om dødelig maktmanipulering skriver Aftenpostens Nils Morten Udgaard i sin […]

Tyskerne hadde grunnlag for å forstå hvilken skjebne jødene gikk i møte under Holocaust, konkluderer den tyske historikeren Peter Longerich i boken “Dette visste vi ikke noe om!”.

Samtidig holdt naziregimet tilbake opplysninger om hvor og hvordan utryddelsen fant sted.

– Longerich har skrevet en rystende bok om dødelig maktmanipulering skriver Aftenpostens Nils Morten Udgaard i sin anmeldelse.

Bygger på nye kilder
Boken gir svar på mange spørsmål. Hva visste den vanlige tyske kvinne og mann om Holocaust? Hvordan ble den nasjonalsosialistiske “jødepolitikken” framstilt i Hitler-regimets propaganda? Hvordan reagerte folk flest på rykter og beretninger om nazistenes systematiske mord på Europas jøder?

Basert på nye kilder forteller den tyske historiker Peter Longerich om den rystende virkeligheten i Tyskland før og under den andre verdenskrig. Han viser oss hvorledes den tyske befolkningen forholdt seg til jødeforfølgelsenes ulike faser – diskrimineringen, segregasjonen, fordrivelsen, deportasjonen og det endelige massemordet.

Forfatteren Peter Longerich (bildet) ble født i Krefeld i 1955. Han er professor i nyere tysk historie og direktør for Research Centre for the Holocaust and Twentieth-Century History ved Royal Holloway College ved Universitetet i London.

 

Forrige artikkelRegjeringen ignorerer ulovlig bygging i Negev
Neste artikkelHJH og Yad Sarah – 15 års samarbeid
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.