Fatah-aviser kaller selvmordsterrorister “martyrer”

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– De som gjennomførte operasjonen [angrepet i Dimona] døde som shahids, skrev den offisielle Fatah-kontrollerte PA-avisen Al-Hayat al-Jadida 5. februar.

Også to andre aviser med tette bånd til de “moderate” selvstyremyndighetene til PA-formann Mahmoud Abbas, Al-Iyam og Al-Quds, omtalte angriperne som ærefulle martyrer, eller shahids.

I følge Islam er en shahid en person som dør en “hellig død” for Allah. “Martyrene” blir regnet som helter og rollemodeller i det palestinske samfunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om terrorister alltid har blitt definert som shahider i det palestinske samfunnet, er det spesielt urovekkende å se at PA fortsetter med dette samtidig som Israel og PA forsøker å gjenoppta fredsforhandlingene. Å omtale angriperne som martyrer beviser at PA fortsetter å ære terrorister, skrev Yadid Berman iJerusalem Post 6. februar.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelRentekutt kan gi økt inflasjon
Neste artikkelGår til generalstreik
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.