Fatah-aviser kaller selvmordsterrorister “martyrer”

Hamas stod bak terrorbomben i Dimona i forrige uke. Selv om det er stor indre strid mellom Hamas og Fatah, er de to bevegelsene enige om en ting: Terroristene som drepte en eldre israelsk kvinne og gav hennes mann alvorlige skader var "martyrer for Allah".

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

– De som gjennomførte operasjonen [angrepet i Dimona] døde som shahids, skrev den offisielle Fatah-kontrollerte PA-avisen Al-Hayat al-Jadida 5. februar.

Også to andre aviser med tette bånd til de “moderate” selvstyremyndighetene til PA-formann Mahmoud Abbas, Al-Iyam og Al-Quds, omtalte angriperne som ærefulle martyrer, eller shahids.

I følge Islam er en shahid en person som dør en “hellig død” for Allah. “Martyrene” blir regnet som helter og rollemodeller i det palestinske samfunnet.

– Selv om terrorister alltid har blitt definert som shahider i det palestinske samfunnet, er det spesielt urovekkende å se at PA fortsetter med dette samtidig som Israel og PA forsøker å gjenoppta fredsforhandlingene. Å omtale angriperne som martyrer beviser at PA fortsetter å ære terrorister, skrev Yadid Berman iJerusalem Post 6. februar.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelRentekutt kan gi økt inflasjon
Neste artikkelGår til generalstreik
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise