Fatah-aviser kaller selvmordsterrorister “martyrer”

Hamas stod bak terrorbomben i Dimona i forrige uke. Selv om det er stor indre strid mellom Hamas og Fatah, er de to bevegelsene enige om en ting: Terroristene som drepte en eldre israelsk kvinne og gav hennes mann alvorlige skader var "martyrer for Allah".
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– De som gjennomførte operasjonen [angrepet i Dimona] døde som shahids, skrev den offisielle Fatah-kontrollerte PA-avisen Al-Hayat al-Jadida 5. februar.

Også to andre aviser med tette bånd til de “moderate” selvstyremyndighetene til PA-formann Mahmoud Abbas, Al-Iyam og Al-Quds, omtalte angriperne som ærefulle martyrer, eller shahids.

I følge Islam er en shahid en person som dør en “hellig død” for Allah. “Martyrene” blir regnet som helter og rollemodeller i det palestinske samfunnet.

– Selv om terrorister alltid har blitt definert som shahider i det palestinske samfunnet, er det spesielt urovekkende å se at PA fortsetter med dette samtidig som Israel og PA forsøker å gjenoppta fredsforhandlingene. Å omtale angriperne som martyrer beviser at PA fortsetter å ære terrorister, skrev Yadid Berman iJerusalem Post 6. februar.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRentekutt kan gi økt inflasjon
Neste artikkelGår til generalstreik
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise